1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayvan yüklü gemi alev aldı
Hayvan yüklü gemi alev aldı

Hayvan yüklü gemi alev aldı

Kuzey Ege’de Bozcaada’nın 4,5 mil açığında makine dairesinde yangın çıkan Bahama bandıralı hayvan gemisindeki alevler sabah 05.00 sıralarında kontrol altına alınabildi.

A+A-

Edinilen bilgiye göre Süveyş Kanalı’ndan Tekirdağ’a 73 bin 500 koyun götüren ve içinde 73 personeli bulunan Bahama bandıralı “Maysora” isimli yük gemisinin makine dairesinde saat 01.45 sıralarında bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

196 metre boyunda, 33 bin 400 groston ağırlığındaki geminin makine dairesinin alev alması ile durumun Telsiz Kanalı Deniz Trafik İstasyonu’na bildirilmesinden sonra bölgeye güvenlik açısından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı “Kurtarma 1”, Söndüren 6” ve “Kurtarma 4” isimli römorkörler gönderildi.

Geminin makine dairesinde başlayan alevlerin kısa sürede yaşam mahalline sıçraması ile birlikte gemide paniğin yaşanması üzerine personel kendi imkanları ile yangına müdahale etmeye başladı. Gemi kaptanı ilk etapta içinde bulunan 73 personeli tahliyesi etmeye karar verirken, daha sonra bu kararından vazgeçti.

Yaklaşık 3,5 saat süren yangın gemi personelin kendi çabaları ile söndürülebildi. Makine dairesi ile yaşam mahallinin bir kısmı yanan geminin bölgede demirli olarak beklediği öğrenilirken, olayda ölenin bulunmadığı ifade edildi.

Bozcaada’nın Batı Burnu 4,5 mil açıklarında demirli olarak bulunan geminin yanında güvenlik açımından Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı römorkörler ve Sahil Güvenlik ekipleri beklemeye devam ediyor.

CNN Türk

Bu haber toplam 987 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.