1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Boğaçayı projesi, Kuvetytlilerin dikkatini çekti
Boğaçayı projesi, Kuvetytlilerin dikkatini çekti

Boğaçayı projesi, Kuvetytlilerin dikkatini çekti

Kuveyt’in en büyük şirketlerinden El Kharafi Group, Antalya'daki Boğazçayı propjesi, Kuveyt’in en büyük şirketlerinden El Kharafi Group'un dikkatini çekti.

A+A-

Kuveyt'in en büyük şirketlerinden Al Kharafi, Antalya'daki Boğaçayı projesi için bir ana yapı etrafında toplanacak yatırımcılardan biri olabileceklerini açıkladı.

Arap dünyasının ve Kuveyt’in en büyük şirketlerinden El Kharafi Group’un Turizm Grubu Başkanı Eyad Jasim El Kharafi, yatırım fırsatlarını incelemek üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın davetiyle Antalya’ya geldi.

Al-Kharafi Grup’un cirosu 10 milyar dolardan fazla. 80’den fazla şirketi, 25 ülkede 120 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor.

Dört proje sunuldu

Eyad El Kharafi ve firmanın diğer yöneticilerine Rixos Downtown Hotel’de düzenlenen bir toplantı ile Antalya’daki yatırım fırsatları ve Büyükşehir Belediyesi’nin planladığı dört büyük proje Boğaçayı, Kruvaziyer Limanı, Konyaaltı Sahil Projesi ve Tünektepe Teleferik projelerinin sunumu yapıldı.

3. en büyük yatırım yapılabilecek kent

Eyad Jasim Al Kharafi, Antalya’nın 20 yıl önce arazi satın alım fırsatları konusunda oldukça uygun yatırım olanaklarına sahip olduğunu, o zaman yatırım fırsatlarını değerlendiremeyenler için bir kayıp olduğunu dile getirdi. Zira Antalya’nın üçüncü en büyük yatırım yapılabilecek kent haline geldiğini belirten Al Kharafi, "Bugün özellikle Türkiye’nin etrafındaki olayları da göz önünde bulundurduğumuzda, bu yatırımcılara ikinci bir fırsat olanağı oldu. Yatırım fırsatlarını incelemekten mutluluk duyacağız ve bu yatırımların içinde olmak isteriz" dedi.

Toplantıda Vali Yardımcısı Mestan Yayman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından, Eyad Jasim’e babasının anısına bir plaket takdim edildi ve ardından Boğaçayı, Konyaaltı Sahil Projesi, Kruvaziyer Limanı ve Tünektepe Teleferik projelerinin sunumu yapıldı.

'Özellikle Boğazçayı ile ilgileneceğiz'

Sunumun ardından Eyad Jasim Al Kharafi gazetecilere yaptığı değerlendirmede, "Ne kadar miktarda yatırım yapılacağını proje detaylarını ve ne kadar gelir getireceğine göre değerlendireceğiz. Ama her koşulda bir yatırımla Antalya’nın bir parçası olmaktan mutlu olacağız. Özellikle Boğaçayı projesinin ayrıntılarıyla ilgileneceğiz. Yatırım miktarı için şu an bir rakam söylemek çok erken, ama Arnavutluk, Mısır ve diğer yabancı ülkelerde yapacağımız yatırımları gözönüne aldığımızda burası da iyi bir yatırımı hak ediyor. İncelemeler sonrasında kazanacağımıza göre yatırım miktarını da artıracağız. Antalya’ya ilk ziyaret ve inceleme gezimizin ardından daha netleşecek" dedi.

Yalnız girmek istemiyorlar

Boğaçayı projesini ’çılgın proje’ olarak değerlendiren Al Kharafi, "Ben de şaşırdım ilk duyduğumda. Ama biz bu tür projelere genelde yalnız değil birkaç ortakla girip değerlendirmeyi düşünüyoruz. Burada ana bir yapının etrafında diğer yatırımcıların toplanması çok daha doğru olur. Bugün gördüğümüzde de sayın belediye başkanımız sanki bu projenin ana yapısı gibi görünüyor, biz onun etrafında toparlanıp bu projeyi tamamlamak isteriz" dedi.

Projenin büyüklüğünden dolayı bir konsorsiyum oluşturulmasının uygun olabileceğini dile getirdiğini belirten Menderes Türel ise "Dört ayrı proje sunduk, toplam bedeli 2 milyar TL civarında. Tünektepe, kruvaziyer, Konyaaltı sahil projelerini sunduk. Bir ay sonra tabi dünyadaki diğer uluslararası yatırımcılara da Cannes’da aynı sunumları tekrar edeceğiz" dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5377 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.