1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Boot Düsseldorf'ta 46 firmayla Türk çıkarması
Boot Düsseldorf'ta 46 firmayla Türk çıkarması

Boot Düsseldorf'ta 46 firmayla Türk çıkarması

Bu yıl kapılarını 48. kez açan Boot Düsseldorf fuarında Türkiye katılımcı ülke olmasına rağmen Türk Bayrağına katılımcı ülkelerin bayrakları arasında yer verilmedi.

A+A-

Avrupa’nın en önemli yatçılık organizasyonlarından Boot Düsseldorf, bugün ziyaretçilerine kapılarını açtı. Bu yıl 48. kez düzenlenen fuar 20-28 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Geçtiğimiz yıla göre tanıtım ve ilgi az olmasına rağmen dünyanın çeşitli ülkelerinden 3 bine yakın firma fuarda yerini aldı.

Ancak Boot Düsseldorf'da Türkiye'de katılımcı ülkeler arasında olmasına rağmen  fuar girişinde katılımcı ülkelerin bayrakları arasında Türk bayrağının  bu yıl yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye'den  46 firmanın katıldığı Boot Düsseldorf fuarına özellikle marinalarımız yoğun bir katılım gösterdi. Fuarda Vira Maritime'de Türkiye'den  tek medya partneri olarak yerini aldı. Vira Yayın Grubu tarafından çıkarılan ve BootDüsseldorf’un Türkiye’den tek medya partneri olan Viramaritime Gazetesi, Türk denizcilik sektörünü tanıtma misyonuyla bir kez daha Boot Düsseldorf fuarında dağıtılıyor. Türk denizciliğini uluslararası arenada başarıyla temsil eden bir marka olan Viramaritime, ViraHaber aracılığıyla fuardan haberler geçmeye devam edecek. İlk gün olmasına rağmen fuarda ülke ve turizm tanıtımları yoğun ilgi görüyor.

Her yıl Ocak ayında dünyanın değişik ülkelerinden denizcilik sektörünü ağırlayan Boot Düsseldorf, 1969 yılına dayanan tarihi ile , Avrupa'nın en büyük tekne şovlarından biri olarak kabul ediliyor.

 Birden fazla dünya lansmanına, en yeni ekipman ve techizatlara, nefes kesici bir programa ev sahipliği yapan Boot Düsseldorf, yat sektöründe fuarcılık anlamında rekorlara imza atacak gibi görünüyor.  

Boot Düsseldorf, sadece olağanüstü yatlara ev sahipliği yapmakla kalmıyor; heyecan verici sunumlar, sergiler ve profesyonellerle söyleşiler de yine Boot Düsseldorf’un programında yer alıyor.Aktör Hannes Jaenicke, Boot Düsseldorf’un konukları arasında olacak.

Geçtiğimiz yıllara kıyasla büyük yeniliklerle deniz tutkunlarını ağırlayan  Boot Düsseldorf’un tarihinde, ilk defa su sporları ayrı bir çatı altında toplandı. Yeni ''Hall 8a''da, trend olan su sporları devasa havuzda tanıtılacak. Robby Naish ve Björn Dunkerbeck gibi efsane isimler, sörfçülük yeteneklerini sergilerken, Türkiye stantlarında, milli rüzgar sörfçüsü Çağla Kubat Diaz ve eşi Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz ile milli kitesörfçü Bilge Öztürk Türkiye'nin tanıtımını yapacak.

Öte yandan dalga sörfü meraklıları için özel hazırlanmış dalga havuzunda, en yeni dalga sörfü tahtalarıyla deneme yapmak da mümkün olacak.

Boot Düsseldorf 2018 açılışında, her bütçeye göre rakipsiz bir motorlu tekne ve motoryat seçimi bulmak mümkün. Küçük kaburga ve ihalelerden, 30 metrelik sınıfın lüks motoryatlarına kadar, uluslararası motoryat pazarında mevcut olan her şey Düsseldorf'ta sergileniyor.

Öte yandan Kültür ve Turizm bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Aydın, Frankfurt Kültür Ataşeliği'nden Ercan Önder ile birlikte Türkiye standını ziyaret etti. Türkiye standını gezen Dr. Cengiz Aydın, şunları söyledi:

“Türk turizmi iki yıldır ciddi sıkıntılar yaşadı. 2017 yılı bizim için toparlanma yılı oldu. Türk turizmi, ürünüyle sektör altyapısıyla bakanlığımızla beraber çok güçlü bir yapıya sahip. Türkiye olarak 2018 yılında 54 ülkede 99 fuara katılıyoruz. Bu anlamda Düsseldorf Boot fuarı, oldukça önemli ve burası aynı zamanda iktisat fuarı. Düsseldorf fuarı, dünya çapında bir fuar, ayrıca bakanlık olarak katıldığımız iktisat fuarlardan da bir tanesi. Deniz Ticaret Odası olarak 430 metrekare standımızla fuarda yer alıyoruz. Yatçılık bölümünde 300 metrekare, dalış bölümünde 80 metrekare. Bu yıl ilk olarak su sporları salonunda da stant açtık. Sektörel olarak Deniz Ticaret Odası ile birlikte bu çalışmaları yürütüyoruz. Turizmde bu yıl güzel haberler alıyoruz. Turizmin ciddi bir toparlanma içinde olduğunu, 2018 yılının bir yükseliş yılı olacağını görüyoruz. Umarız sektörümüz ile turizm iyi bir yerde olur.”

Boot Düsseldorf fuarının 2 yıldır Türkiye'nin tek medya partneri olan Viramaritime  fuardaki gelişmeleri okurlarına gün be gün duyurmaya devam edecek.

whatsapp-image-2018-01-20-at-16.39.44.jpeg

whatsapp-image-2018-01-20-at-16.39.45.jpeg

whatsapp-image-2018-01-20-at-16.39.47.jpeg

whatsapp-image-2018-01-20-at-16.39.48-(1).jpeg

whatsapp-image-2018-01-20-at-16.39.51-(2).jpeg

whatsapp-image-2018-01-20-at-16.39.51.jpeg

Haber: Hasan KARAKAŞ - Düsseldorf Temsilcisi

Vira Haber

Bu haber toplam 5813 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler