1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Carsten Maersk, Rotterdam'a ulaştı
Carsten Maersk, Rotterdam'a ulaştı

Carsten Maersk, Rotterdam'a ulaştı

Japonya'da​n Rotterdam'​a giden 8,160 TEU kapasiteli ilk gemi Carsten Maersk’in, Rotterdam Maasvlakte de bulunan APTM’ye yanaştığı ifade edildi.

A+A-

Japonya'da​n Rotterdam'​a giden ilk gemi hedefine ulaştı.

Rotterdam Limanı Yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, 8,160 TEU kapasiteli Carsten Maersk’in Rotterdam Maasvlakte de bulunan APTM’ye yanaştığı ifade edildi. Carsten Maersk’in 14 Mart Doğal afetlerinin yarattığı hasardan sonra Japonya’dan kalkan ilk gemi olma unvanını taşımakta olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, geminin önce Felixtowe’da durarak burada Radyasyondan Korunma Kurumu, Deniz Güvenliği Kurumu tarafından, Roentgen Technische Dienst yardımları ile Havenbedrijf Rotterdam Römorku ile yapılan radyoaktivite testinden geçtiği belirtildi. Herhangi bir radyoaktivite belirlenmezken geminin Rotterdam’a yüzme izni aldığı ifade edildi. 

Dutch News online haberinde, gemi ile gelen 1,200 Konteynerden 380inin Japonya’dan geldiği ve tamamen elektronik malzeme ile yüklü olduğu ifade edildi, Japonya’dan Rotterdam’a gelecek olan bütün gemilerin benzeri radyoaktivite testlerine maruz kalınacağı belirtildi. 

Bu haber toplam 1073 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.