1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Kuşadası Ticaret Odası'ndan açıklama
Kuşadası Ticaret Odası'ndan açıklama

Kuşadası Ticaret Odası'ndan açıklama

Kuşadası Ticaret Odası yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada bilgi kirliliği yaşanmaması için limanla ilgili yayınlarda odanın resmi açıklamalarının dikkate alınması istendi.

A+A-

Kuşadası Ticaret Odası yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, Kuşadası Limanı’ndaki yeni imar planına karşı Kuşadası’nda tam bir fikir birliği bulunduğuna dikkat çekilerek, bilgi kirliliği yaşanmaması için limanla ilgili yayınlarda odanın resmi açıklamalarının dikkate alınması istendi.

Bazı yayın kuruluşlarında Ticaret Odası’nın ismi kullanılarak yapılan haberler üzerine, Kuşadası Ticaret Odası yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Bazı internet sitelerinde “ Odamızın liman platformuna karşı eylem düzenlediği, platform üyeliğinden ayrılarak hiçbir eylemine destek vermeyeceği “ şeklinde haberler yayınlanmıştır. Öncelikle 5174 sayılı Kanunla kurulmuş olan Odamız yarı kamu kurumu niteliğindedir. 15 adet meslek komitesi ve bu komitelerden seçilen meclisi ve meclis içinden çıkan yönetim kurulu vardır. Kuşadası Ticaret Odası yönetim kurulu kararlarıyla yönetilmekte, alınan kararlar ve uygulamalar odamız tarafından basın bültenleri yoluyla tüm medya kuruluşlarına ve basın mensuplarına aynı anda ulaştırılmaktadır. Söz konusu haberlerde bahsedildiği şekilde Odamız tarafından böyle bir eylem düzenlenmediği gibi, o haberlere konu olacak Odamız kurulları tarafından hiçbir açıklama yapılmamış ve basın bülteni yayınlanmamıştır. Bu haberlerin kim tarafından ve hangi amaçla yapıldığı konusu tarafımızca araştırılmaktadır. Ayrıca liman platformu tüzel kişilik değildir. Tüzel kişiliği olmayan bir yere de resmi üye olmak veya üyelikten ayrılmakta söz konusu değildir. Bunun yanında, Liman platformu toplantılarına katılanların her söylediğine de yüzde yüz katılmamız mümkün değildir. Ancak, ana hatları ile limandaki yeni imar planına yönelik olarak Bayındırlık Bakanlığına vermiş olduğumuz itiraz dilekçemiz ile diğer kurumların ve platform toplantıları katılımcılarının itirazları örtüşmektedir. Bu anlamda Kuşadası’nda fikir birliği vardır. Bilgi kirliliği yaşanmaması için, limanda olduğu gibi Kuşadası’ndaki tüm gelişmelerde, Odamızın resmi basın bültenlerinin dikkate alınmasını kamuoyuna saygıyla duyururuz “ 

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.