1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. CII Derecelendirmesinin Charterer ve Armatörler Arasında Yaratacağı Sorunlar Konuşuldu
CII Derecelendirmesinin Charterer ve Armatörler Arasında Yaratacağı Sorunlar Konuşuldu

CII Derecelendirmesinin Charterer ve Armatörler Arasında Yaratacağı Sorunlar Konuşuldu

Türk Armatörler Birliği 19 aralık cuma günü CII Derecelendirmesinin 2024’ten İtibaren Charterer ve Armatör Arasında Yaratacağı Komplikasyonlar konusu tartışıldı.

A+A-

TAB Mükemmeliyet Merkezi olarak 19 Aralık 2023 tarihinde Palladium Tower / Ataşehir’de bir bilgilendirme toplantısı ve benchmarking yapıldı. Toplantının öğlene kadar olan kısmında kiralama ve owner arasındaki ilişki tartışıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü Türk Armatörler Birliği Bilimsel Komiteleri Gemi İşletmeciliği Direktörü Harun Şişmanyazıcı gerçekleştirdi.

Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali İbrahim Kontaytekin konuyla ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Ali İbrahim Kontaytekin sunumunda CII kavramından ve gemilerin hangi kriterlerde, koşullarda derecelerinin belli olacağını açıkladı. Konyaktekin bu uygulamanın çerçevelerinin henüz netleşmediği ve 2024 ün ilk aylarından itibaren detayları yaşayarak öğrenmek zorunda kalacağımızı belirtti.

Harun Şişmanyazıcı ise CII Derecelendirmesinin uygulamada yaratabileceği sorunları ve kara karışıklığı yaşanan noktalar konusunda sunumunu gerçekleştirdi.

Denizcilik sektörüne, Gemi Sahipleri ve İşletmecilerine danışmanlık sağlayan Fehmi Ülgener ise katılımcılar ile soruları yanıtlayarak istişare ettiler.

Günün ilerleyen saatlerinde ise Hans Lind Dollerup ve THY Kurumsal Sürdürülebilirlik Yönetimi Müdürü Deniz Daştan EU ETS ile ilgili sunumlarını gerçekleştirerek soruları cevapladı.

whatsapp-image-2023-12-20-at-14-02-51-640x480.jpg

img-4307.jpg

img-4317.jpg

img-4311.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4227 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.