1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin'den Güney Çin Denizi'nde kamu yararına 5 deniz feneri
Çin'den Güney Çin Denizi'nde kamu yararına 5 deniz feneri

Çin'den Güney Çin Denizi'nde kamu yararına 5 deniz feneri

Çin Ulaştırma Bakanlığı, Güney Çin Denizi'ndeki adalarda inşa ettikleri 5 deniz fenerinin navigasyon hizmeti sağlamaya başladığını duyurdu.

A+A-

Çin Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Xu Ruqing, Çin'in “11 Temmuz 12. Denizcilik Günü” nedeniyle dün düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2015 yılının Mayıs ayından itibaren Güney Çin Denizi'ndeki adalarda 5 büyük deniz fenerini inşa ettiklerini ve hizmete giren 4 deniz fenerinin bölgedeki gemilerin seyrüsefer güvenliğini artırdığını açıkladı.

Mei Ji adlı 5. deniz fenerinin inşasının sona erdiğini ve seyrüsefer bildirisi yoluyla kullanım bilgilerinin aktarılacağını dile getiren Xu Ruqing, bu fenerin kule yüksekliğinin 50-55 metre arasında bulunduğunu ve kulede geceleri yanan beyaz ışığın 22 deniz miline kadar uzanabildiğini sözlerine ekledi.

Xu Ruqing ayrıca, 5 deniz fenerinin inşası ve hizmete girmesinin Çin'in ilgili uluslararası sorumlulukları ve yükümlülükleri üstlendiğini gösterdiğini ve deniz fenerinin seyrüsefer garantisi, denizde arama-kurtarma çalışmaları, seyrüsefer güvenliği, balıkçılık üretimi, deniz felaketinin önlenmesi ile azaltılması ve diğer fonksiyonları hayata geçirdiğini belirtti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.