1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. ÇTSO, marina için çalışma başlattı
ÇTSO, marina için çalışma başlattı

ÇTSO, marina için çalışma başlattı

Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası (ÇTSO), şehre uluslararası standartta bir marina yapımı için çalışma başlattı.

A+A-

ÇTSO, marina için çalışma başlattı

Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası (ÇTSO), şehre uluslararası standartta bir marina yapımı için çalışma başlattı.

Konu hakkında basın toplantısı düzenleyen ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri Mert Mildon ve Yücel Aka ile Genel Sekreter Abdurrahim Temiz, kamuoyunu bilgilendirdi.

Belirledikleri iki yer için fizibilite çalışması yaptıklarını açıklayan Mildon, Marmara Denizi'ndeki marinalardan yola çıkarak Güney Ege ve Akdeniz sahillerine inen yatların uğrak noktası olmayı hedefleyen Çanakkale'de yeni bir marina yapımı için düğmeye bastıklarını söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın her ziyaretinde dile getirilen marina için somut adımı attıklarını ifade eden Mildon, yıllardır Çanakkale'nin sadece bir geçiş noktası olmasından ve konaklamanın kısa sürmesinden herkesin rahatsızlık duyduğunu vurguladı. Dünyadaki dokuz boğazdan birinin Çanakkale olduğunu fakat şehrin denizcilik anlamında bundan yeteri kadar faydalanamadığını kaydeden Mert Mildon, "ÇTSO olarak 2011 yılındaki en büyük projemiz, Çanakkale'ye bir marina kazandırmak. Yönetim Kurulu Başkanımız Bülend Engin öncülüğünde projeyi başlattık. Uzun soluklu bir yol, teknik açıdan bir sürü detay içeriyor. Bunların çözülmesi gerekiyor, aksi halde marina verimli olmaz. Teknelerin yanaşmasında bir sürü problem çıkabilir ve hizmet almakta zorluklar yaşadabilir." dedi. Bu konuda yerel yönetimin de aynı fikirde olduğunu ve güç birliği yapacaklarını aktaran Mildon, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu'nun destek verdiğini söyledi.

Çanakkale'nin dünyaya açılması için bu projenin etrafında kilitlenmek gerektiğini söyleyen Mildon, "Yat turizmi pahalı. Yat sahipleri, para harcarken fazla ince hesaplar yapmaz. En iyi hizmeti nerede buluyorlarsa orada hizmet almak için teknesini bağlar. Mesela 15-16 metrelik bir yatın yıllık marina Bağlama parası 10 bin lira civarında. Şu anda üzerinde çalıştığımız taslak proje, 250 ile 500 yat kapasiteli bir marinayı öngörüyor. Profesyonel bir firma, fizibilite raporlarını hazırlıyor." şeklinde konuştu. Ön çalışmada belirledikleri iki yerin Kordonboyu'ndaki mevcut yat limanı bölgesi ve İkinci Kordon olarak adlandırılan bölge olduğunu belirten Mert Mildon, Çanakkale Belediyesi'ne ait yelken kulübün bulunduğu yeri de düşündüklerini ancak denizin çok sığ olduğunu ifade etti.

Denizhaber.com.tr

Bu haber toplam 1203 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.