1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TUI, Hapag-Lloyd’a ait hisseleri satacak
TUI, Hapag-Lloyd’a ait hisseleri satacak

TUI, Hapag-Lloyd’a ait hisseleri satacak

Alman seyahat devi TUI, Dünyanın dördüncü konteyner taşıyıcısı olan Hapag-Lloyd’a ait olan yüzde 49.8’lik hisselerinin yarısını satmak için yatırımcılarla görüşüyor.

A+A-

Şirket sözcüsüne göre; Umman Devlet Yatırım Başkanlığı ve Onyx Yatırım Alman Operatörü, hisselerin yüzde 15’ini alacak. Reuters yaptığı açıklamada ise anlaşma ile ilgili herhangi bir fiyat olmadığını bildirdi.

Bir diğer olası yatırımcı ise Çin’in en büyük dördüncü hava taşıma operatörü olan HNA olduğu ve aynı yüzde 15’lik dilim ile ilgilendiği ifade edildi.

TUI, 15 Nisanda yapılacak olan halka açılımı Ortadoğu'da oluşan durum ve Japonya’da meydana gelen tsunaminin yarattığı borsa karışıklığından dolayı erteleyeceğini açıklamıştı.

Mart ayında TUI yaptığı açıklamada, hisselerinin yüzde 11.33’lük kısmını Albert Balin Konsorsiyumu’na satmayı planlandığını ifade etmişti. Konsorsiyum başkanı Klaus-Michael Kuehne ve hissedar Hamburg şehri ise yaptığı açıklamada şu anda yüzde 50.2 oranında olan hisselerini daha da arttırmak istediklerini ifade etmişlerdi.

Denizhaber.com.tr

Bu haber toplam 1130 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.