1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dalgıcın hayata dönüşü anlatıldı
Dalgıcın hayata dönüşü anlatıldı

Dalgıcın hayata dönüşü anlatıldı

Dalgıç Volkan Erbey'in hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Hastane, kalbi ve solunumu durmuş şekilde acil servise getirilen Erbey'in nasıl hayata döndürüldüğünü açıkladı.

A+A-

International Hospital'dan yapılan açıklamada, acil servise 30 Mart Çarşamba günü getirilen dalgıç Erbey'in tedavisinin halen yoğun bakım servisinde sürdüğü belirtildi.
Yoğun Bakım ve Reanimasyon uzmanı Prof. Dr. Lütfi Telci, Erbey'in sağlığı hakkında şu bilgileri verdi:
"Volkan Erbey, havuzda boğulma öyküsü nedeniyle kalbi ve solunumu durmuş, ex-duhul halde hastanemizin acil servisine getirilmiştir. Acil serviste kendisine kalp durması nedeniyle nefes borusuna tüp yerleştirme yapılarak kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği sağlanmıştır. 
Yaklaşık 40 dakika süren kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği sayesinde hastanın kalbi çalışmıştır. Yine kendisine kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği verilerek yoğun bakım servisine alınmıştır. 
Hemodinamik stabilizasyon (kan dolaşımının stabil hale gelmesi) sağlandıktan sonra hastaya bilgisayarlı beyin tomografisi tetkiki yapılmıştır. 
Hastanın beyin tomografisinde beyin ödemi saptanmıştır. Konservatif (cerrahi olmayan) antiödem tedaviye başlanmıştır.''

ERBEY'İN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
International Hospitaldan yapılan yazılı açıklamada, Erbey'in, 30 Mart Çarşamba günü saat 16.20'de hastanenin acil servisine getirildiği ve tedavisinin halen yoğun bakım servisinde sürdürüldüğü bildirildi.
Açıklamada, Erbey'in tedavisini takip eden yoğun bakım ve reanimasyon uzmanı Prof. Dr. Lütfi Telci'nin, ''Volkan Erbey, havuzda boğulma öyküsü nedeniyle kalbi ve solunumu durmuş ve ex-duhul halde hastanemizin acil servisine getirilmiştir. Acil serviste kendisine kalp durması nedeniyle, entübasyon (nefes borusuna tüp yerleştirme) yapılarak, kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği sağlanmıştır. Yaklaşık 40 dakika süren kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği sayesinde hastanın kalbi çalışmıştır. Yine kendisine kalp masajı ve hastane koşullarında ileri yaşam desteği verilerek, yoğun bakım servisine alınmıştır'' ifadesine yer verildi.
Erbey'in kan dolaşımının stabil hale gelmesinin sağlanmasının ardından, bilgisayarlı beyin tomografisi tetkikinin yapıldığını belirten Prof. Dr. Telci, hastanın beyin tomografisinde beyin ödemi saptandığını, cerrahi olmayan antiödem tedaviye başlandığını ve yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen Erbey'in hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi.

A.A.

Bu haber toplam 955 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.