1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. CVCI'den Global Liman’a Yatırım
CVCI'den Global Liman’a Yatırım

CVCI'den Global Liman’a Yatırım

Global Liman İşletmeleri A.Ş. ("Global Liman"); Citi Venture Capital International (“CVCI”) ile Global Liman’ın 200 milyon dolara kadar bir yatırım konusunda prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

A+A-

Citi Venture Capital International’dan Global Liman’a Yatırım
İstanbul Borsası’nda işlem gören Global Yatırım Holding A.Ş.‘nin bir iştiraki olan Global Liman İşletmeleri A.Ş. ("Global Liman"); Citi Venture Capital International (“CVCI”) ile Global Liman’ın 200 milyon dolara kadar bir yatırım konusunda prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Global Ports Yönetim Kurulu Başkanı Gregory Kiez konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Dünyanın en büyük finansal sirketlerinden birinin girişim sermayesi kolu olan CVCI ile anlaşmaya varmış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Global Liman, CVCI ve Citi’nin piyasaya olan erişiminden faydalanmaya ek olarak, bu yatırımın sağlayacağı finansman ile Türkiye ve bölgedeki büyüme planlarını gerçeğe dönüştürebilecektir” diye konuştu.

CVCI’ın Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan Bölgeleri Başkanı Sunil Nair, ise “Türkiye’de altyapı sektörü çekici bir yatırım alanı. Global Liman son derece karlı ve büyüme potansiyeli yüksek üç limanı işlettiği gibi, Türkiye’de ve uluslararası boyutta liman ve denizyolu işletmeleri alanında mükemmel bir platform. Altyapı sektörü CVCI için önemli sektörlerden biri olup, Global Liman’ın Türkiye’de CVCI olarak iştirakimiz olan şirketler arasına girmesinden büyük memmuniyet duyuyoruz” dedi.

Global Liman Türkiye'nin üç kruvaziyer ve ticari limanını çatısı altında barındıran öncü bir şirkettir. Global Liman Grubu konteyner, genel kargo ve dökme yük elleçlemelerini içeren ticari limancılık faaliyetlerinin yanı sıra kruvaziyer gemileri, feribotlar, yatlar ve mega yatlara verilen hizmetleri içeren kruvaziyer/yolcu limancılığı faaliyetlerini de yürütüyor. Global Liman Grubu hâlihazırda Kuşadası Yolcu Limanı, Antalya Ticari ve Yolcu Limanı ve Bodrum Yolcu Limanı olmak üzere üç limanın işletmesini yürütüyor.

Citi bünyesinde 2001 yılında kurulmuş olan CVCI ise, büyüyen ve gelişmekte olan ülkelerde sermaye yatırımı konusunda uluslararası öncü bir girişim sermayesi şirketi olup, yaklaşık 7 milyar dolarlık bir fonu yönetmekte. CVCI’ın Singapur, Mumbai, Yeni Delhi, Hong Kong, Londra, New York ve Santiago (Sili)’deki yerel ofislerinde 45 yatırım uzmanı çalışıyor.. CVCI, bu prensip anlaşması öncesinde Türkiye’de doğrudan veya dolaylı olarak Öger Telecom Ltd., Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A. Ş., Beymen Mağazacılık A.Ş. and Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. şirketlerine yatırım yaptı.

CVCI’in yapacağı bu yatırım hukuki anlaşmaların tamamlanmasına ve Rekabet Kurumu da dahil olmak üzere gerekli resmi izinlerin alınmasına tabidir ve bu şartların tamamlanmasından sonra Mayıs 2011’de sonuçlandırılması planlanıyor.

Virahaber

 

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.