1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Danimarka ve İsveç’den Rusya'ya karşı işbirliği
Danimarka ve İsveç’den Rusya'ya karşı işbirliği

Danimarka ve İsveç’den Rusya'ya karşı işbirliği

İsveç ve Danimarka, özellikle Baltık Denizi'nde kendilerine yönelik tehdit oluşturduğu iddia edilen Rus denizaltıların tespiti yönünde daha sıkı iş birliğinde bulunacak.

A+A-

Danimarka Savunma Bakanı Claus Hjort Frederiksen ile İsveçli mevkidaşı Peter Hultqvist, yaptıkları ikili görüşmede, Rusya'ya karşı savunma alanında ortak hareket etme kararı aldı.

Danimarka Savunma Bakanı Claus Hjort Frederiksen ve İsveçli mevkidaşı Peter Hultqvist'in görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Danimarka ve İsveç'in, Rusya tehdidine karşı savunma konusunda ortak hareket etmek için anlaştığı açıklandı.

Savunma alanında yapılacak anlaşmanın hava ve deniz sahasını gözetleme konusunda olduğu belirtildi. İki ülkenin, Rus uçaklarına karşı hızlı önlem alabilmek için karşılıklı önceden izin almaya gerek duymaksızın hava sahalarının kullanımını birbirlerine açacakları kaydedildi.

Üzerinde anlaşılan diğer bir konunun ise özellikle Baltık Denizi'nde iki ülkeye yönelik tehdit oluşturduğu iddia edilen Rus denizaltıların tespiti yönünde daha sıkı iş birliğinde bulunulması olduğu bildirildi.

Danimarka ve İsveç'in, denizaltı savunma harbi teknolojisi kapsamında denizleri birlikte gözetleyeceği de ifade edildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 7702 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.