1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Deniz kabuğu inşaatçının vazgeçilmezi
Deniz kabuğu inşaatçının vazgeçilmezi

Deniz kabuğu inşaatçının vazgeçilmezi

Afrika'nın batısında bir ülke olan Moritanya'da, birçok insan ekmeğini deniz kabuğundan kazanıyor.

A+A-

Afrika'nın batısında bir ülke olan Moritanya'da, birçok insan ekmeğini deniz kabuğundan kazanıyor. Topraklarının yüzde 90'ı çöl olan ülkede, çakıl taşı sıkıntısı çekildiği için, deniz kabuğu inşaat sektörünün vazgeçilmez unsuru. 

Moritanya'da onlarca insan kamyonlara doldurdukları deniz kabuklarını, briket atölyelerine veya ev yapan inşaat sahiplerine satarak, geçimlerini sağlıyor. Kumun çok, çakıl taşının az olduğu ülkede, insanlar deniz kabuğunu briket yapımında veya beton dolgu malzemesinde kullanıyor. Öyle ki, ülkede taş yeterli olmadığı için, deniz kabuğu asfaltta bile kullanılıyor. Yol kenarlarında eski tip kamyonlarla müşteri bekleyen deniz kabuğu satıcılarını görmek mümkün. Deniz kabuğunun bir kasası ise 80 ile 100 dolar civarında değişiyor. 

Bir diğer Afrika ülkesi Senegal'de ise kadınlar bu işten para kazanıyor. Ülkenin Nianing köyünde, sahil kenarındaki onlarca kadın, deniz dalgasının getirdiği deniz kabuğunu toplama telaşında. 

Komşu ülke Moritanya gibi, deniz kabuğunu dolgu malzemesi olarak kullanmanın yanı sıra, Senegal'in en önemli turistik bölgesi Saly'de, deniz kenarındaki villaların havuz ve bahçe peyzaj süslemelerinin vazgeçilmezi arasında bulunuyor. 

denizkabugu2.jpg

Zaman

Bu haber toplam 2397 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.