1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Deniz üzerine ikinci havaalanı yapılacak
Deniz üzerine ikinci havaalanı yapılacak

Deniz üzerine ikinci havaalanı yapılacak

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ikinci deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek havalimanı olacak Rize - Artvin Havalimanı için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıktı.

A+A-

12 Mayıs 2014’te fizibilite etüdü imzalanan Rize - Artvin Havalimanı, Ordu - Giresun Havalimanı model alınarak inşa edilecek ve bu havalimanından 2.5 kat daha fazla dolgu kullanılacak. Deniz üzerinde inşa edilecek bir havalimanı olmasına rağmen kara havalimanlarıyla aynı boyutlarda ve özelliklerde olacak. İniş kalkışlar için Boeing 737-800 tipi uçaklar referans alınarak projelendirilen havalimanı 3 kilometre uzunluğunda planlanıyor. 

Derinlik 30 metre

Terminal binası ve diğer üstyapı tesisleriyle havalimanı yılda 2 milyon yolcuya hizmet edebilecek.

Rize merkeze yaklaşık 34 kilometre, Trabzonmerkeze yaklaşık 105 kilometre ve Artvin sınırına ise yaklaşık 75 kilometre uzaklıktakiYeşilköy ve Pazar sahili mevkisine yapılacak havalimanı için planlanan bölge yaklaşık 30 metre derinlikte. Artvin’den 120 kilometre mesafede kurulacak limanda 3 kilometre uzunluğunda bir pist, 250 metrelik taksi yolu, apron, terminal binası bulunacak.

Kalkınma Bakanlığına yapılan başvuruya ilişkin YPK kararı çıkan, Çevresel Etki ve Değerlendirme Raporu’na yönelik (ÇED) halk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilen havalimanı için zemin sondaj etüdü ve batimetrik harita alımı çalışmaları tamamlandı.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanlığı projenin 2016 yılı yatırım programına alınması için 600 milyon lira altyapı, 150 milyon lira üstyapı inşaatı olmak üzere 750 milyon lira proje tutarı olarak teklif edildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2694 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.