1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Denizaltılar, Soğuk Savaş zamanından daha aktif'
'Denizaltılar, Soğuk Savaş zamanından daha aktif'

'Denizaltılar, Soğuk Savaş zamanından daha aktif'

NATO Deniz Kuvvetleri komutanlığı, Rus denizaltılarının Atlas Okyanus’taki aktifliğinin, Soğuk Savaş zamanından bile daha yüksek bir seviyede olduğunu açıkladı.

A+A-

İngiliz IHS Jane’s analiz merkezinin bildirdiğine göre, Birleşik Krallık Deniz Kuvvetleri’nin tümamirali, NATO Deniz Kuvvetlerinin komutanı Clive Johnstone, “NATO’ya ait olan ve Atlas Okyanus’un kuzey kısmında bulunan denizaltıların komutanları, Rus denizaltılarının hareketliliğinin, Soğuk Savaş’ta gördüğümüzden daha yüksek olduğunu bildiriyor” diye belirtti.

Denizaltıların inşasında meydana gelen teknolojik yenilikleri ve Moskova’nın belirsiz amaçlarını dikkate alan Johnstone, NATO’nun söz konusu durumdan endişe ettiğini kaydetti.

Denizaltılarda büyük teknolojik gelişmelerin kaydedildiğini anlatan Johnstone, NATO’nun, “daha önce hiç görülmemiş Rus potansiyelini” izlediğini söyledi. Günümüzde Rus denizaltıların daha büyük kapasite ve imkanlara sahip olduğunu ifade eden Johnstone, denizaltıların mürettebatlarının seviyesinin de daha yüksek olduğunu belirtip, bahse konu Rus mürettebatların daha önce hiç görülmeyen düzeyde denizaltılar kullandığını ve yönettiğini bildirdi.

Johnstone, NATO’nun, "'oyun kurallarını bilse' ve Rusya’nın neden bu kadar aktif haline geldiğine ilişkin bilgi sahibi olsa, bu kadar tedirgin olmayacağını" kaydederek nedeni belirsiz askeri hareketliliğinin yarattığı tehdide dikkat çekti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1986 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.