1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Denizaltından elektrik projesi Rumları rahatsız etti
Denizaltından elektrik projesi Rumları rahatsız etti

Denizaltından elektrik projesi Rumları rahatsız etti

Türkiye'den KKTC'ye deniz altından elektrik götürülmesi projesi Rumları rahatsı etti. Rumlar AB tüzükleri gereği, AB’ye ve Rum Yönetimi’ne açıklama yapılması gerektiğini iddia etti.

A+A-

Türkiye’nin, Kuzey Kıbrıs’a denizaltı kablolarıyla elektrik taşıması planıyla ilgili, AB tüzükleri gereği, AB’ye ve Rum Yönetimi’ne açıklama yapması gerektiği iddia edildi.

Haravgi gazetesi, Avrupa Parlamentosu’ndaki Rum Milletvekili Takis Hacıyeorgiu’nun, Avrupa Komisyonu’na, Türkiye-Kuzey Kıbrıs arasında oluşturulması planlanan elektrik bağlantısıyla ilgili bir soru yönelttiğini yazdı.

Habere göre Hacıyeorgiu, Rum Enerji Düzenleme Kurulu (RAEK) eski Başkanı Yorgos Siammas’ın, konuyla ilgili yazmış olduğu makaleye atıfta bulunarak, Siammas’ın da bu makalede ifade ettiği gibi, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin (TEİAŞ), AB tüzüklerine uymaması halinde, Türkiye’nin Avrupa Ağı ile olan bağlantısının koparılması gerektiğini öne sürdü.

Hacıyeorgiu, Avrupa Komisyonu’na, TEİAŞ’ın Avrupa Elektrik İletim Sistemi İşleticileri Birliği’ne (ENTSO-E), Türkiye’nin bu planıyla ilgili bilgilendirme yapıp yapmadığı sorusunu da yöneltti.

Haberde, Avrupa Komisyonu’nun, Komiser Arias Canete aracılığıyla verdiği yanıtta, Türkiye’nin ENTSO-E’ye bilgilendirme yapma yükümlülüğü bulunduğunun teyit edildiği ifade edilirken, TEİAŞ’a, Güney Kıbrıs’taki muadili ile işbirliği yapması çağrısında bulunulduğu kaydedildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.