1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Denizciler İçin Acil Eylem Planı Çağrısı
Denizciler İçin Acil Eylem Planı Çağrısı

Denizciler İçin Acil Eylem Planı Çağrısı

Birleşmiş Milletler'in denizcilik, çalışma ve havacılık örgütlerinin başkanları, mürettebat değişiklikleri konusunda acil eylem planı hazırlanmasını istiyor.

A+A-

Yapılan ortak açıklamada; Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Haziran ayının ortalarından itibaren yaklaşık 150 bin denizcinin mürettebat değişiminin sağlanması için uluslararası uçuşlara ihtiyaç olacağını bildirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çok sayıda denizci ve balıkçı gemisi mürettebatı, görev sürelerini uzatmak zorunda kalmıştı.

Bildiride; 'insani nedenlerle ve uluslararası güvenlik ve istihdam düzenlemelerine uyma ihtiyacı için mürettebat değişiklikleri süresiz olarak ertelenemez. Mürettebat değişikliklerinin küresel kargo tedarik zincirinin sürdürülebilmesi için hükümetlerin desteğini bekliyoruz.' ifadeleri yer aldı.

Üç örgüt; denizciler, balıkçı teknesi personelleri, açık deniz enerji sektörü personelleri, havacılık personelleri ve hava kargo tedarik zinciri personellerinin seyahat kısıtlamasından muaf tutulmalarını istiyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 5140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.