1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Deutsche Bank: Dolardaki sıçrama henüz başlangıç
Deutsche Bank: Dolardaki sıçrama henüz başlangıç

Deutsche Bank: Dolardaki sıçrama henüz başlangıç

Uluslararası piyasalardaki döviz işlemlerinde en büyük oyunculardan biri olan Alman finans devinin analistleri, dolarda yükseliş için hâlâ potansiyel olduğunu belirtiyorlar.

A+A-

Dünyanın ikinci en büyük döviz işlemcisi olan Deutsche Bank, dolardaki sıçramanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu kaydetti.

Deutsche Bank analistleri, hafta sonunda hazırladıkları bir raporda, dolarda bu yılın başında görülen düşüşün muhtemelen hızını kaybettiği görüşüne yer verdiler. Deutsche Bank'ın Londra ofisindeki döviz küresel Eş Başkanı George Saravelos, dolardaki spekülatif pozisyonlardan çıkılmasının ardından, bankanın dolarda, Çin, Meksika ve Güney Kore gibi gelişen ülke para birimleri karşısında alış taraftarı olduğunu belirtti.

Yükselme potansiyeli

Deutsche Bank'ın New York ofisinden stratejist Sebastien Galy de, “Doların halen yükselmesi için potansiyel var” dedi ve “Küresel dolar trendi muhtemelen önceden olduğundan çok daha az cazip, ancak orada halen bazı fırsatlar var” şeklinde görüş bildirdi. Japonya'da bir araya gelen G-7 politika yapıcıları ile birlikte ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin geçen hafta, haziran ayında faiz artırımına gidilebileceğini işaret etmesi doları destekleyen önemli bir gelişmeydi. Bunun sonucu ABD para birimi yedi haftanın zirvesine çıktı ve bu durum, zayıf doların faiz indirimlerinin ve tahvil alımlarının etkisini gidermesinden endişe duyan diğer merkez bankalarına rahatlama sağladı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2439 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.