1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dev trimaran Spindrift 2’nin direği kırıldı
Dev trimaran Spindrift 2’nin direği kırıldı

Dev trimaran Spindrift 2’nin direği kırıldı

Hız rekorlarıyla yelken dünyasında adından söz ettiren ve Jules Verne Trophy startı için yola çıkan Spindrift 2 dev trimaran Spindrift 2’nin direği kırıldı.

A+A-

Jules Verne Trophy startı için yola çıkan Spindrift 2, Pointe Saint-Mathieu bölgesinin güneyinde seyrederken beklenmedik bir şekilde direği kırıldı. Yaklaşık 30 knot civarında esen rüzgarda seyreden trimaran gövdeli dev yelkenlinin, kuvvetli esen bir sağanakta attığı tramolanın ardından ansızın direği kırıldı. Şans eseri ekipten kimse yaralanmadı.

Spindrift 2, Jules Verne Trophy’ye ikinci defa katılacaktı. Dünya turu rotasıyla yelkenciliğin en zorlu mücadelelerinden biri olan Jules Verne Trophy için yola çıkmak isteyen Spindrift 2, start hattına kadar olan rotasında çok şiddetli fırtına sebebiyle palamar çözme saatini ertelemişti.

Ekipten Yann Guichard, kaza anını şöyle anlattı; ''Herşey son derece hızlı gerçekleşti. Direk saniyeler içinde düşüverdi. Jules Verne Trophy için tam iki aydır heyecanla bekliyorduk. Hava şartlarının uygun gözüktüğü bu pencere aslında bizim start almak için son şansımızdı. Tüm kara ve deniz ekibimiz için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Tekneyi optimize edebilmek adına çok zaman harcadık ve herşey bir anda yerle bir oldu.''

Vira Haber

 

Bu haber toplam 5278 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.