1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Devirler peş peşe yapılacak
Devirler peş peşe yapılacak

Devirler peş peşe yapılacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme ihaleleri gerçekleştirilmiş olan liman ve elektrik dağıtım şirketlerinde peş peşe devirlere hazırlanıyor.

A+A-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme ihaleleri gerçekleştirilmiş olan liman ve elektrik dağıtım şirketlerinde peş peşe devirlere hazırlanıyor.

İhalesi yapılan Osmangazi Elektrik Dağıtım'ın devri 2 Haziran'da, Bandırma Limanı'nın devri ise 8 Haziran'da yapılacak.

Bu arada, Ağustos ayına kadar, 2-3 elektrik dağıtım şirketinin daha devir işleminin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesi

Abone sayısının 1 milyon 277 bin 300 olduğu Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin elektrik tüketimi 5.041,7 Gwh, kayıp kaçak oranı ise yüzde 5,2.

Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Uşak ve Yeşilırmak illerini kapsıyor.

Bu arada, 6 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştirilen Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 485 milyon dolarla Eti Gümüş A.Ş vermişti.

Bandırma Limanı

Devir töreni 8 Haziran'da yapılacak olan Bandırma Limanı'nın 36 yıl süreyle işletme hakkı devri ihalesinde, en yüksek teklifi 175,5 milyon dolarla Çelebi Ortak Girişim Grubu vermişti. İhale, 16 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Bandırma Limanı, Marmara Denizi'nin güney kıyısında yer alıyor ve bölgenin dökme yük ithalat ve ihracat kapılarından birini oluşturuyor.

Modern altyapıya sahip olan liman, 1000 ve 500 metre uzunluğunda iki mendireğe sahip ve iki mendirek arası açıklık 225 metre. Liman, demir yolu ve kara yolu şebekesi ile bağlantılı bulunuyor.

Bir kılavuz botu, 3 römorkör ve 1 palamar botunun mevcut olduğu limanın elleçleme ekipmanları arasında, 25-42 tonluk 3 adet dolu ve 8 tonluk bir adet de boş konteyner forklifti, 3-35 tonluk 15 adet rıhtım vinci, 5-25 tonluk 6 adet mobil vinç, 5 standart ve 14 kısa mastlı forklift, 3 paletli vinç ve 3 loder yer alıyor.

Dökme yük trafiğine hizmet verilen limanda, rıhtımdaki yükleme-boşaltma hizmetleri rıhtım vinçleri ile gerçekleştiriliyor. TMO'ya ait 34 bin ton kapasiteli bir hububat silosuna sahip olan limanın, rıhtımla bağlantılı bir konveyör sistemi de mevcut bulunuyor.

AA

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.