1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. VDA Olağan Genel Kurulu yapıldı
VDA Olağan Genel Kurulu yapıldı

VDA Olağan Genel Kurulu yapıldı

Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Olağan Genel Kurulu Ahırkapı Kalyon Oteli'nde gerçekleştirildi.

A+A-

Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Olağan Genel Kurulu Ahırkapı Kalyon Oteli'nde gerçekleştirildi.

VDA Olağan Genel Kurul toplantısında, VDA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kenan Türkantos Divan Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, Ruhi Duman’a Onursal Başkan unvanı verildi. Divan heyeti ise Aykut Üçer, Cihangir İnanç ve Muharrem Ali Şeyda’dan oluştu. Toplantıya Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Turgay Kaya, TOBB Denizcilik Sektör Meclis Başkanı Erol Yücel, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman katıldı.

1902 yılında kurulmuş olan VDA Genel Kurul Toplantısı’nda konuşma yapan Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, küresel krizin etkisini kaybettiğini belirterek Türk gemilerinin artık kara listeden beyaz listeye geçip daha prestijli hale geldiğini hatırlattı. Zaptın imzalanması görevi için heyete yetki verildikten sonra 2008-2010 yılları faaliyet raporu Ruhi Duman, mali rapor ve denetim raporları da Emin Eminoğlu tarafından açıklandı. Derneğe uzun yıllar emeği geçen Metin Leblebicioğlu, Cavit Kaplan, Ziya Altan ve Timuçin Tekor’a teşekkür edildikten sonra 18 Şubat 2010 tarihinde DTO ile yarı yarıya ortaklaşa sahip olunan binanın hisselerinin tamamen alındığı açıklandı. Binanın alımına katkıda bulunan Metin Kalkavan ve Sefer Kalkavan’ın yanı sıra Metin Leblebicioğlu’ na teşekkür edildi.

Metin Demircioğlu, Gümrük Komisyonu’nun kurulduğunu belirtilip yabancıların liman tetkiki yapabilmeleri için valilikten müsaade almaları gereğinin altını çizerek bu konuda yapılan çalışmaları aktardı ve bu konu ile ilgili davanın hala görülmekte olduğunu ifade etti. Diğer yandan 2004 yılında açılan karayolu taşımacılığı ve gemilere gümrük tarafından ceza verilmesi ile ilgili davaların lehte sonuçlandığı belirtildi. Ayrıca şu anda hala sürmekte olan sıvı atıklar için ayrı bir ücretlendirme yapılmasını öngören davadan da bahsedilerek konunun önemi vurgulandı. Diğer yandan VDA’nın denizcilikle ilgili notları ve kayıtları gibi materyallerin denizcilikle ilgili okullarda ders notu haline getirilip okutulduğu belirtildi. Mali raporları açıklayan, Sayman Emin Eminoğlu, binanın yapımı için kredi kullanmak istemediklerini, sandalye satışı yapılacağını ve bu olaya ilgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

2010-2012 yılı Nisan ayı sonuna kadar ki devre için Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi yapıldı ve 56 üyenin oy kullandığı seçimde Ruhi Duman ve Kenan Türkantos 56, Murat Deniz 55, Kemal Öz 54, Recep Düzgit ve Emin Eminoğlu 53 ve Andrea Vermez asil üyeler seçildi. Onursal Başkan Metin Leblebicioğlu davet edildiği için memnuniyet duyduğunu ve VDA’nın büyük işler başaracağına inandığını belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virahaber.com

Bu haber toplam 2353 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.