1. HABERLER

  2. BİLGİSEL

  3. Doğa harikası ancak turist gelmiyor
Doğa harikası ancak turist gelmiyor

Doğa harikası ancak turist gelmiyor

Tuvalu muazzam güzellikleri doğa harikalarından biri ancak, bu özelliğine rağmen dünyada en az turistin tercih ettiği ülke. Bu durumun nedeni ise coğrafi uzaklığı...

A+A-

Her yönüyle bir dünya harikası olan Tuvalu, tüm güzelliğine rağmen dünyada turistlerin en az tercih ettiği ülke durumunda.

Güney Pasifik'te yer alan bu ada ülkesinin tercih edilmeme nedeni ise coğrafi uzaklığı. Küresel ısınma nedeniyle sular altında kalma tehlikesi yaşayan Tuvalu, yakın gelecekte sular altında kalabilir.

İşte Tuvalu hakkında bilgiler

 Güney Pasifik'te yer alan Tuvalu, dokuz adet mercan adasından oluşan Polinezya ülkesidir. Avustralya ile Hawaii arasında yer alan adanın komşu ülkeler ise; Kiribati, Samoa ve Fiji adalarıdır.

 26 kilometre karelik bir yüzölçüme sahip olan Tuvalu, dünyada Vatikan, Monako ve Nauru'nun ardından en küçük ülke ünvanına sahiptir.

 Bu ada ülkesi Vakitan'ın ardından en az nüfusa sahip ülkesidir. Ayrıca, Birleşmiş Milletler'e (BM) üye olan en az nüfuslu ülkedir. Küresel ısınma nedeniyle deniz seviyesinin yükselmesi, başkenti deniz seviyesinden sadece 5 metre yüksekte olan Tuvalu için hayati bir tehdit oluşturmaktadır.

 Eğer küresel ısınma nedeniyle sıcaklık 1 derece daha artarsa, Tuvalu sulara gömülecektir. Tuvalu halkı şimdiden Avustralya ve Yeni Zelanda'ya göç etmektedir.

 Tuvalu'ya bağlı adalar; Funafuti, Nanumaya, Nanumea, Nui, Niutao, Niulakita, Nukufetau, Nukulaelae ve Vaitupu'dur.

tuvalu-1.jpg

tuvalu-2.jpg

tuvalu-3.jpg

tuvalu-4.jpg

tuvalu-5.jpg

tuvalu-6.jpg

tuvalu-7.jpg

tuvalu-8.jpg

tuvalu-9.jpg

tuvalu-10.jpg

tuvalu.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 8506 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.