1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. DP World, P&O Ferries'i satın aldı
DP World,  P&O Ferries'i satın aldı

DP World, P&O Ferries'i satın aldı

Dubai merkezli terminal operatörü  DP World, İngiliz Kanalında feribot hizmetlerini yürüten P&O Ferries'i satın alma anlaşması imzaladı. Dubai merkezli şirket böylece Unifeeder'in devralınmasının ardından P&O Ferries'i de bünyesine kattı.

A+A-

DP World, İngiliz Kanalında feribot hizmetlerini DFDS ile rekabet halinde yürüten P&O Ferries'i satın alma anlaşması imzaladı. Dubai merkezli şirket böylece Unifeeder'in devralınmasının ardından P&O Ferries'i de bünyesine kattı.

Dubai merkezli terminal operatörü Çarşamba günü yapılan basın açıklamasında , şirketi 322 milyon Euro (420 milyon $) karşılığında satın aldığını açıkladı . İşlem yetkililerin onayını bekliyor ve 2019 yılının ilk yarısında sonuçlandırılması bekleniyor.

Böylece DP World, Avrupa nakliye ve lojistik şirketlerini satın almaya devam ediyor. Geçen yıl, şirket Danimarkalı şirket Unifeeder'i satın almak için bir anlaşma imzaladı. Bu iki şirketin DP dünyasına Avrupa'da güçlü bir ağ sağlayacağı belirtiliyor.

DP World Grup Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed Bin Sulayem, “P&O Feribotlarının DP World ailesine katılmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. P&O Ferries güçlü, tanınabilir bir markadır ve global portföyümüze sınıfının en iyisi entegre lojistik sağlayıcısıdır.

P&O Ferries son yıllarda güçlü bir performans sergiledi ve verimliliği artırarak ve müşterilerimize katma değerli çözümler sunarak daha fazla değer elde etmeyi amaçlıyoruz’’ açıklamasını yaptı.

DFDS Rakip

P&O Ferries İngiliz Kanalındaki Danimarkalı feribot şirketi DFDS ile rekabet ediyor ve 11 liman arasında Kuzey Denizi ve İrlanda Denizi'ndeki bölgesel sularda 21 gemiden oluşan bir filo işletiyor.

P&O Ferries,Avrupa entegre bir lojistik işletmesi. P&O Ferries, Kısa Deniz, Kuzey Denizi ve İrlanda Denizi sektörlerinde 11 liman boyunca 21 gemiden oluşan bir filo işletirken, P&O Ferrymasters, 19 Avrupa bölgesinde tedarik zinciri çözümleri sunuyor. P&O Ferries, yıllık gelirlerinin yaklaşık yüzde 75'ine karşılık gelen yıllık 2,5 milyondan fazla yük birimini yönetiyor.

DP World'e göre, P&O yılda 2,5 milyondan fazla nakliye birimi işliyor ve şirketin gelirinin yaklaşık yüzde 75'ini oluşturuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4334 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.