1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. “DR. Balık” balığı sevdirdi
“DR. Balık” balığı sevdirdi

“DR. Balık” balığı sevdirdi

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi okullarda öğrencilere balığı tanıtmak ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla "Doktor Balık” adı altında bir kampanya başlattı.

A+A-

Büyük ilgi gören kampanya ile üç ay içinde 2.500 öğrenciye 1100 kilo balık dağıtıldı.
Toplumda balık tüketiminin artırılması ve tanıtımı amacıyla DTO İzmir Şubesi tarafından başlatılan “Doktor Balık” kampanyasının ilk aşaması olarak “ilköğretim okulları” kabul edilmişti.

Okullara gerçekleştirilen etkinliğe çeşitli kurumlar destek verdi. Kristal ve Orkide yağ konusunda destek sağlarken Pınar, balıkların temizlenmesi işini üstlendi. Balıklar ise, DTO İzmir Şubesi Meclis Üyesi ve Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy tarafından temin edildi.

DTO İzmir Şubesi Géza Dologh, kampanyanın hayata geçirilmesinin ardından pek çok ilköğretim okulundan davet aldıklarını, öğrencilere balığın faydalarını anlattıktan sonra pişirilen balıkları dağıttıklarını söyledi.

Bugüne kadar 10 okulda 2.500 öğrenciye toplam 1.100 kilo balık dağıttıklarını kaydeden Dologh, ülke olarak balık tüketmeyi sevmediğimizi, balık kültürümüzün olmadığını belirterek, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili ve 4500 deniz millik kıyı şeridine sahip olduğunu söyledi

Dologh, “Ancak, bu olumlu özelliklere karşın tüketilen balık miktarı diğer ülkelere göre çok az. Japonya’da kişi başına yıllık ortalama balık tüketimi 70, İzlanda’da 90, Fransa’da 28, İtalya’da 23, Almanya’da 14, Yunanistan’da 26, ABD’de 20, İngiltere’de 22 kilogram iken Türkiye’de ise bu rakam sadece 8 kilogram. Toplumda tüketim miktarının artırılması gerekir. Okullarımızın yöneticilerini gösterdikleri duyarlı davranışlardan dolayı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplumun balık tüketmemesindeki en büyük nedeni ‘tanıtım eksikliği’ ne bağlayan Dologh, ayrıca beslenme alışkanlıklarının da önemli rol oynadığını vurguladı. Dologh, şunları dile getirdi:

"Bunun yanında beslenme alışkanlığımız önemli rol oynuyor. Türkiye’de protein ve enerji ihtiyaçları ağırlıklı olarak tahıl, bakliyat, kırmızı ve kısmen beyaz etten sağlanıyor. Beslenme bu yolla sağlandığı için balık tüketmek akla gelmiyor. Hatta Türkiye’de bazı bölgelerde çipura ve levrek kelimeleri dahi bilinmiyor. Bu noktada tanıtım büyük önem taşıyor."

1.20110407105815.jpg

2.20110407105832.jpg

3.20110407105843.jpg

4.20110407105854.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.