1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstihdama BAGEV Katkısı
İstihdama BAGEV Katkısı

İstihdama BAGEV Katkısı

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ile Deniz Ticaret Odası (DTO) arasında istihdam protokolü imzalandı.

A+A-

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ile Deniz Ticaret Odası (DTO) arasında istihdam protokolü imzalandı.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, DTO Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu, BAGEV Genel Sekreteri Ufuk Karakoç'un katıldığı protokol imza töreninde konuşan BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, DTO'nun denizciliğin gelişmesi için Antalya'nın en önemli meslek örgütlerinden biri olduğunu belirtti. Protokolle denizcilik sektörünün eleman ihtiyacını karşılamak için www.bagevkareyer'den faydalanacağına işaret eden Çandır, "Protokol çerçevesinde, denizcilik sektörüne nitelikli eleman kazandırılması için de DTO ile birlikte çalışacağız. Umuyorum bu çalışmalar denizciliğin gelişmesine küçük de olsa katkı sağlayacaktır. BAGEV kariyer portalı ' www.bagevkariyer.com 'da denizcilik sektöründe iş arayanlar ile işverenler buluşacak. Portal ücretsiz hizmet verecek" diye konuştu.

Denizcilik sektöründe ara eleman sıkıntısı
DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol da, Antalya'nın denizcilik sektörüyle ilgili tek dinamiği olan DTO ile Batı Akdeniz'in ekonomisini geliştirmek için çalışan BAGEV'in istihdam konusunda işbirliği yapmasının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Denizcilik sektöründe ara eleman sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Ahmet Erol, şöyle konuştu:

"bagevkariyer.com'u denizcilik sektöründe etkin kullanabiliriz. Gemi adamı, kaptan gibi sektörde çalışanlar çok fazla iş değişikliği yapmak zorunda kalıyor. Portalla sektör çalışanlarını güvence altına alıp, onların iş bulmasını kolaylaştırabiliriz."

Şimdiye kadar denizcilik sektöründe iş arayanlarla işverenlerin donanımlı bir ortamda buluşturulmadığına işaret eden Erol, "Kasaba usulü bilgiler tarafımıza ulaşıyordu. Kendi imkanlarımızla denizcilik sektöründeki kardeşlerimize iş imkanı sağlamaya çalışıyorduk ama şimdi daha profesyonel, daha teknik, bilimsel ve daha bilinçli çalışmalar yürüteceğiz. Sektöre eğitim verme ve iş organizasyonu için daha organize faaliyette bulunacağız. Bu ortamı yarattığı için BAGEV'e şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

Virahaber
 

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.