1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Drone iki genci boğulmaktan kurtardı
Drone iki genci boğulmaktan kurtardı

Drone iki genci boğulmaktan kurtardı

Drone'ların cankurtaran olarak kullanılması yönünde çalışmalar devam ederken dünyada ilk kez Avustralya'da boğulmak üzere olan iki genci ölümden kurtardı.

A+A-

15 ve 17 yaşlarındaki iki genç Avustralya'nın New South Wales (NSW) Lennox Head sahilinde akıntıya kapıldı. Sahildekilerden bir kişi kıyıdan yaklaşık 700m açıkta dalgalarla mücadele eden ikiliyi fark etti. Sahilde görevli olan cankurtaranlar, dalgalarla boğuşan gençlere drone ile şişirilebilir bir kurtarma botu gönderdi. İki genç boğulmaktan bu şekilde kurtuldu.

Eyalet başkan yardımcısı John Barilaro, kurtarma çalışmalarını tarihi olarak nitelendirdi. "Daha önce denizde yüzenleri kurtarmak için yüzme tertibatı olan bir drone kullanılmamıştı" dedi.

Sahilde görevli can kurtaran Jai Sheridan ise drone'u başlatıp kurtarma alanına uçurmanın ve botu bırakmanın yalnızca bir iki dakika sürdüğünü, normal yolla ulaşmanın üç katı daha uzun süreceğini belirtti. Drone'un kamerası da tüm kurtarma işlemini kaydetti. Avustralya sahillerinde dronelar aynı zamanda köpek balıklarını gözlemlemek için de kullanılıyor.

drone_cankurtaran.1.jpeg

drone_cankurtaran.gif

Vira Haber

Bu haber toplam 5876 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.