1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. DTO İzmir Şubesi 16. Medya Yarışması düzenlendi
DTO İzmir Şubesi 16. Medya Yarışması düzenlendi

DTO İzmir Şubesi 16. Medya Yarışması düzenlendi

Ege Bölgesi’nde denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması amacı ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından “İMEAK DTO İzmir Şubesi 16. Medya Yarışması” düzenlendi.

A+A-

Yarışma “Haber, İnceleme-Araştırma” başlığı ile tek dalda yapılacaktır. Yarışma için gönderilecek eserlerin “Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı, deniz turizmi ve deniz temizliği ile ilgili haberleri” kapsaması ve 1 Ocak 2018-1 Nisan 2019 tarihleri arasında yazılı ve görsel basında yayınlanması gerekmektedir. Yarışmacılar; eserlerin bir adet asıl ile 8 adet fotokopisini hazırlamalıdır. Yarışmaya gönderilecek eserler 3 Mayıs 2019 Cuma gününe kadar İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na teslim edilecektir. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Fotoğraf Yarışması’nın konusu ise Ege Bölgesi’nde deniz, deniz ticareti, deniz yaşamı, deniz taşımacılığı, deniz turizmi, deniz temizliği ve balıkçılık olarak belirlendi. Fotoğraf yarışmasına katılımlarda son tarih 1 Mayıs 2019’dur.

MEDYA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

  • Yarışma “Haber, İnceleme-Araştırma” başlığı ile tek dalda yapılacaktır. Yarışma için gönderilecek eserlerin 1 Ocak 2018-1 Nisan 2019 tarihleri arasında yazılı ve görsel basında yayınlanması gerekmektedir.
  • Yarışma için gönderilen eserlerin “Ege Bölgesi’nde deniz ticareti, deniz taşımacılığı, deniz turizmi ve deniz temizliği ile ilgili haberleri” kapsaması gerekmektedir. Yarışmacılar; eserlerin bir adet asıl ile 8 adet fotokopisini hazırlamalıdır. Televizyon veya radyo çalışanlarının ise ses ve görüntü kasetlerinden birer adet teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Yarışmaya gönderilecek eserler 3 Mayıs 2019 Cuma gününe kadar İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Basın Danışmanlığı’na teslim edilecektir.

 

FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

I.  Yarışmanın konusu: Ege Bölgesi’nde deniz, deniz ticareti, deniz yaşamı, deniz taşımacılığı, deniz turizmi, deniz temizliği ve balıkçılık.

II. Yarışmanın Amacı: İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olarak, antik dönemden bu yana denizciliğin beşiği olan bu bölgede denizciliğin her alanında yaşanan gelişmeleri fotoğraf sanatı ile yansıtmayı ve ülkemizdeki herkese deniz sevgisini aşılarken, “Denizci Millet Denizci Ülke” hedefine ulaşmayı hedefliyoruz.

III. Katılım Koşulları

  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Yarışma tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır.
  • Fotoğraflar, renkli ve siyah-beyaz olabilir.
  • Çekimler jpg/JPEG formatında, 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.
  • Yarışmacı, yarışmaya en fazla 2 fotoğrafla katılabilir.
  • Fotoğraflarda karanlık oda tekniklerinin dışında photoshop uygulaması kabul edilmeyecektir.
  • Fotoğraflar, aynı zamanda belge niteliğinde olduğundan tarih, yer ve bölge adının belirtilmesi gerekmektedir.
  • Yarışmaya katılan eserlerin daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Eserlerin başka bir yarışmada ödül aldığının tespit edilmesi durumunda ödül iptal edilir ve geri alınır.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğrafların basım, sergileme ve çoğaltma hakkına İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin sahip olduğunu, adaylar kabul etmiş sayılacaktır.
  • İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, katılımcıların eserlerinde yer alan kişi ve kurumlara ilişkin telif hakları konusunda sorumluluk kabul etmez.
  • Yarışma sonunda sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile denizcilikle ilgili resmi ve özel kuruluşlarda sergilenecektir.
  • Tüm katılımcılar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

IV. Yarışma Takvimi

Katılım tarihi: 21 Ocak 2019-1 Mayıs 2019

Jüri Toplantı tarihi:10 Mayıs 2019

Yarışma sonuçlarının açıklanması: 15 Mayıs 2019

Ödül töreni:28 Mayıs 2019

Seçici Kurul:

Yrd.Doç.Dr. Ahmet İMANÇER (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi)

Turan GÜLTEKİN (Foto Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı)

Murat KAPTAN (Sualtı Fotoğrafçısı)

Doç. Dr. Gökhan BİRİNCİ (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi)

Prof.Dr. Gülseren Şendur ATABEK (Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi)

 

Vira Haber

Bu haber toplam 3789 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.