1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dünya gözünü bu üç yere çevirdi
Dünya gözünü bu üç yere çevirdi

Dünya gözünü bu üç yere çevirdi

Marvel Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik, dünyanın gözünü sırasıyla Hindistan, Avrupa Birliği Ülkeleri ve Amerika’ya çevirdiğini belirtti.

A+A-

Vira Haber / Özel

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın meclis toplantısında konuşan Karaçelik, küresel ekonomiye yönelik tespitlerde bulundu.

"Amerika’da işsizlik gerçekten uzun süredir ilk defa çok düşmüş vaziyette. Kalkınma hızı var. Gayri safi milli hasıla artıyor” diyen Karaçelik, “Tüm bunlara istinaden faizler de artacak ve Amerika tekrardan ihracata başlayabilecek. Amerika’dan tekrardan mal çıkışı olabilir. Ama öteki taraftan da bütün bunlar olduğunda doların kuvvetlenmesiyle birlikte ithalatçı ülkelerin de maalesef frene basabileceği ihtimali söz konusu” dedi.

Hindistan’ın gerçekten enteresan bir ülke olduğunu belirten Karaçelik, Hindistan hakkında şunları söyledi: “2-3 sene önce Çin’den sonra en büyük lokomotif Hindistan olacak dendiğinde, gözler zaten bu ülkeye çevrilmişti. Ama geçen 2-3 sene içerisinde hiçbir şey olmadı. Hindistan’ın deniz ticaretinde navlunların artmasına hiçbir katkısı olmadı. 2016-2017’de özellikle kömürde çok büyük bir hareket olacağı tahmin ediliyor. Hindistan kömürünü Endonezya’dan, Avustralya’dan, Güney Afrika’dan alıyor ama büyük bir kısmı Endonezya’dan geliyor. Tek güzel haber burada Endonezya kömürüne karşı Hindistan’da “bu kömürün artık girmesini yasaklayalım” düşüncesi başladı. Tabii Endonezya da bu durumda boş duracak değil, onlar da kömürlerini daha da iyileştirmek için çevre kirliliğini engelleyecek hale getirmek adına tedbirlerini alacak. Çünkü bu kömür ocaktan çıktığı gibi gemiye gitmiyor. Bir takım işlemlerden geçirilip çevreye uygun hale getirebiliyorsunuz. Endonezya’nın da buna karşı tedbirini alacağını, Hindistan’ın büyük miktardaki talebini bölgesel olarak karşılayacağını görüyoruz.”

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1943 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.