1. HABERLER

  2. BİLGİSEL

  3. Dünyada gerçekleşen 15 tuhaf doğa olayı
Dünyada gerçekleşen 15 tuhaf doğa olayı

Dünyada gerçekleşen 15 tuhaf doğa olayı

Görüntüleri Photoshop zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Hepsi de dünyamızda gerçekleşen, yaşanmış şeyler. İşte dünyada gerçekleşen 15 tuhaf ve eşsiz doğa olayı...

A+A-

Sudaki planktonlar

Hareket yeteneğini olmayan, tek hücreye sahip canlılar olarak tanımlanan planktonlar Kaliforniya açıklarında fotoğrafçı George Krieger tarafından görüntülendi.

Mikroskobik ortamlarda görülebilen planktonlar, denizlerdeki akıntılar sayesinde hareket edebiliyor. Boyutu oldukça küçük olan planktonların mikroskoplar sayesinde görüntülenebiliyor.

İstisnai olarak üreme dönemlerinde milyarlarca plankton dünyadaki okyanusların belirli alanlarında toplanıyor ve görüntüleri bu sayede kayda alınabiliyor.

Planktonların üreme döneminde havadan bakıldığında suyun renk değiştirdiği dahi görülebiliyor.

Planktonlar üzerinde bilim adamlarınca yapılan birçok araştırma onların tek hücreli yapıda olduğunu gösteriyor. Yosunlar ve deniz analarından kopan parçalar da günümüzde plankton sınıfına eklendi.

Körfez kıyısına vuran deniz anaları...

Deniz Bir Anda Renk Değiştirdi! Dünyada Gerçekleşen 15 Tuhaf Doğa Olayı

Avustralya'nın Queensland Eyaleti Deception Körfezi kıyılarına vuran çok sayıdaki deniz anası, çevreden geçenlerin ilgi odağı oldu.Sahile gezmek için gelen vatandaşlar şaşkınlıkların gizleyemedi.

Aziz Elmo Ateşi

Genellikle fırtına zamanı, kule uçları ve direk kenarları ruhani alevlerle aydınlanır. Orta çağda Avrupalılar, bu dans eden ışıkların denizcilerin koruyucu azizi olarak bilinen Aziz Elmo tarafından bahşedilen bir hediye olduğuna inanırlardı. Efsaneye göre ise Aziz Elmo, onlar için dua edeceğine ve onlara bu şekilde ışıklarla uyarılarda bulunacağına söz vermiş.

Dans eden orman

Bu ilginç ağaçlar Rusya'da bir ormanda bulunuyor. Bilim adamları henüz bu konuda bir sonuca varamadılar. Bazıları parazitlerin sebep olduğunu düşünürken, bazıları da deniz rüzgarlarını suçluyorlar. Kıdemli kişiler ise bu yerin lanetli olduğunu düşünüyorlar.

Naga ateş topları

Tayland'da bulunan Mekong Nehri'nde bazen yüksekliği 10-20 metreyi bulan ateş topları görünüyor ve kayboluyor. Genellikle ekim ayında göründükleri için, bu duruma adanan bir festival bile yapılıyor. Bilim adamları ise bunun nehirden yükselen gazın alevlenmesi olduğunu söylüyorlar. Yerliler ise bu topların nehirde yaşayan ve yarı yılan yarı insan olan Naga tarafından gönderildiğine inanıyorlar.

Baltık Denizi Anomalisi

Baltık Denizi'nin dibinde, UFO'ya benzeyen yabancı bir madde bulundu. Bilim adamları bu konuda henüz bir fikir birliği sağlayamadılar. Maddenin bazalt taşından olduğu gözlendi, dolayısıyla uzay gemisi değil. Buzulların erimesinin sonucu olabileceği veya 2. Dünya Savaşı'nda Nazilere ait olan bir şey olabileceği yönünde teoriler var.

Brocken hortlağı

Dağlardaysan ve gözünü güneşten başka tarafa çevirirsen, gökkuşağı halesi ile çevrelenmiş bir devin gölgesini görebilirsin bazen. Bu aslında bakan kişinin kendi gölgesidir. Işığın küçük kırılmaları gölgenin etrafındaki haleyi oluşturur. Bu doğal olay genellikle Almanya'da bulunan Brocken Dağı'nda gerçekleşiyor. Eskiden 30 Nisan Gecesi cadılarının yaptığına inanılırdı.

Düşen kuşlar vadisi

Hindistan'da bulunan Jatinga Vadisi'ndeki kuşlar yüzyıllardır çok alçaktan uçuyorlar. Hatta bazen yarı bilinçli bir halde yere bile düştükleri oluyor. Kuşlar yollarını genellikle güneş ve dünyanın manyetik alanı ile bulurlar. Bu davranışların sebebi, jeofiziksel anomaliler olmalı.

Finlandiya'da bulunan göllerden birinden "spagetti" şeklinde karlar

Finlandiya'da bir adam, evinin yakınında bulunan gölün üzerindeki karın spagetti şeklinde olduğunu fark etti. Bunlardan kar topları yapabileceğini de sonradan öğrendi. Bu iplik şeklindeki kar oluşumu ise kar erimeden evvel rüzgar ve su hareketleri sonucunda şekillenmiş olabilir.

Işıkların dansı

Bu büyüleyici olay güneş, ay veya şehir ışıkları, havada bulunan buz parçacıklarından yansıdığında gerçekleşiyor.

Antarktik volkanının mükemmel görüntüsü

Dünyanın en büyük ve en aktif volkanlarından birinin bulunduğu yerdir Erebus Dağı. Kardan bacalarla kaplıdır ve çatlaklardan yükselen donmuş buharlar görmeniz an meselesidir.

Bazıları, bu mavi ve kırmızı ışıklar içerisinde görünen devasa boyuttaki şeylerin uzay gemisi olduğunu düşündüler. 1989'da görüntüler kameraya alındıktan sonra bunların yıldırım benzeri bir şey olduğunu kanıtlandı.

Nehirlerin üzerindeki buz daireleri

Muazzam yuvarlak şekle sahip olan ve yavaşça dönen buz daireleri, nehirlerdeki türbülent akıştan ötürü şekilleniyor. Bir parça buz dönmeye başlıyor, köşelerini etrafındaki buza bastırıyor ve mükemmel bir daire şekline bürünüyor. Bu doğa olayının şimdiye dek İskandinavya, Kuzey Amerika, Almanya, İngiltere ve Rusya'da görüldüğü bildirildi.

Kızıl gel-git

Kızıl gel-git denilen doğal olay, suyun yüzeyinde bulunan fazla sayıdaki küçük kırmızı alglerden ötürü gerçekleşiyor. Kızıl gel-git, deniz canlıları için fazlasıyla tehlikeli bir durum. Çünkü suyun içerisindeki oksijen azalıyor, hidrojen sülfat ve amonyak artıyor. Bir grup bilim adamı da Nil Nehri'nin renginin kırmızıya döndüğü ve balıkların öldüğü, Mısır'ın ilk doğal afetinin de bununla bir ilgisi olduğunu düşünüyor.

doga.jpg

doga1.jpg

doga2.jpg

doga3.jpg

doga4.jpg

doga5.jpg

doga6.jpg

doga6.jpg

doga9.jpg

doga10.jpg

doga10.jpg

doga12.jpg

doga13.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 11821 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.