1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dünyanın en berrak nehri: Verzasca
Dünyanın en berrak nehri: Verzasca

Dünyanın en berrak nehri: Verzasca

İsviçre’de bulunan 30 kilometre uzunluğa ve 35 metre derinliğe sahip Verzasca Nehri, inanılmayacak berraklığı ve zümrüt yeşili rengiyle misafirlerini adeta büyülüyor. Dünyanın en berrak nehri olan Verzasca, özellikle dalış meraklıları için cazip bir bölge

A+A-

İsviçre’de bulunan 30 kilometre uzunluğa ve 35 metre derinliğe sahip Verzasca Nehri, inanılmayacak berraklığı ve zümrüt yeşili rengiyle misafirlerini adeta büyülüyor. Dünyanın en berrak nehri olan Verzasca, özellikle dalış meraklıları için cazip bir bölge.

2864 metre yükseklikten akan Versazca Nehri, İsviçre ile İtalya arasında kalan Maggiore Gölü’ne akmaktadır. Dağlardan gelen sular bu göle dökülmektedir. Dünyanın en güzel nehirlerinin başında gelen Verzasca Nehri, böylesine berraklığa sahip olmasıyla birlikte dalış turizmi ve meraklıları için de bulunmaz bir nimet özelliği taşıyor. Dalış meraklıları bu nehre dalabilmek için adeta sıra bekliyor.

Dağlardan eriyen kar suyunun beslediği nehir, 35 metre derinliğe kadar ulaşmaktadır. Bu kadar derin olmasına rağmen yukarıdan bakıldığında tabandaki taşlar tek tek sayılabilir. Verzasca Nehri’nde su o kadar berraktır ki, 10 metre dipten bile yukarıdaki her şeyi bütün netliği ile görebilmek mümkündür. Suyun dağlardan gelmesi nedeni ile nehir suyu sıcaklığı 7 ila 10 dereceyi aşmaz. Aslında suyun bu kadar soğuk olması dolayısıyla nehirde yüzmek tehlikeli ve yasaktır. Buna rağmen bazı turistler bu yasağı delerek, nehirdeki suda yüzerler.

30 kilometre boyunca akan nehrin üzerinde bir de Roma Köprüsü bulunmaktadır. Nehrin temizliği ve berraklığı her yıl binlerce turisti buraya çekiyor. Roma Köprüsü’nden muhteşem görüntüler alan turistler, tam donanımlı dalgıç kıyafetleri ile nehirde inanılmaz keyifli dalışlar gerçekleştiriyorlar. Eğer yolunuz İsviçre’ye düşerse Verzasca Nehri’ni mutlaka görmenizi öneririz.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 9002 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.