1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ekonomide uzlaşı dönemi
Ekonomide uzlaşı dönemi

Ekonomide uzlaşı dönemi

Yasa tasarılarında AK Parti ile iktidar arasında uzlaşı dönemi başladı. 15 Temmuz'dan sonra uzlaşı sonucu dikkat çeken düzenlemeler arasında Varlık Barışı’nın kapsamının daraltılması ve vergisini düzenli ödeyenin ödüllendirilmesi dikkat çekti.

A+A-

AKP'nin yasalaşmasında ısrarcı olduğu Varlık Barışı, muhalefetin ‘Türkiye kara para cennetine döner' eleştirilerine neden olmuştu. CHP'li Zekeriya Temizel ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın arasındaki temaslar sonucu, Varlık Barışı'nın kapsamı daraltıldı. AOÇ'de yapılaşmaya olanak tanıyan madde de, AKP-CHP oylarıyla tasarıdan çıkarıldı.

Vergi ödülü

Darbe kalkışması sırasında TBMM'ye bombalar atılırken bir araya gelen iktidar ve muhalefet milletvekilleri kanunlar yasalaşırken bu birliktelik ruhunu sürdürüyor. Geçmiş yıllarla 15 Temmuz dönemi kıyaslandığında Meclis uzlaşıda rekor kırdı.

Varlık barışının kapsamı uzlaşı ile daraltılınca, CHP de tasarıya olan muhalefetinden vazgeçti. Yasa tasarısı Meclis'te kabul edildi. 5 milyon mükellefi ilgilendiren varlık barışında gemi, yat ve su araçları kapsam dışına çıkartıldı. CHP Genel Kurul görüşmelerinde karşı önerge de sunmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Vergi vereni cezalandırmayın ödüllendirin” çağrısı da karşılık buldu. Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini düzenli ödeyene gelir ve kurumlar vergisi üzerinden ‘bonus' verilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Virahaber.com

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.