1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ekvador'dan Türk iş adamlarına davet
Ekvador'dan Türk iş adamlarına davet

Ekvador'dan Türk iş adamlarına davet

Ekvador "Türk yatırımcılar için çok mühim yatırım fırsatları sunuyoruz. Buyurun gelin yatırım yapın" çağrısında bulundu.

A+A-

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, memleket ekonomisinin dönüşüm içinde olduğunu belirterek, “Türk yatırımcılar için çok mühim yatırım fırsatları sunuyoruz. Hükümetimiz yabancı yatırımcıyı korumaktadır. Buyurun gelin yatırım yapın” dedi.

Correa, Ekvador-Türkiye İş Formu’nda yaptığı konuşmada, ülkesinin bir zamanlar yüzde 40 olan yoksulluk oranını yüzde 7’lere düşürdüğünü kaydetti.

Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve çok etkilendiğini anlatan Correa, “Türkiye’den öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin müteahhitlik tecrübesi ortada. Dünyada ün yapmış. Bütün Türk yatırımcılarını verimli projelerle gereksinim duyduğumuz yatırımları gerçekleştirmeye çağrı ediyorum" diye konuştu.

Correa, Ekvador’un çok yüksek bir turizm potansiyeli olduğuna vurgu yaparak, şunları dile getirdi:

“Yollarımız, enerji sistemimiz ve limanlarımız mevcut. Sağlık ve sosyal hizmetlerde birçok başarı elde ettik. Yeni sıhhat ve eğitim sistemlerini de geliştirdik. Ekonomimiz dönüşüm içinde. Çok mühim yatırım fırsatları sunuyoruz. Milli gelirimizin yüksek bir kısmını eğitime yatırıyoruz. Nitelikli eğitimli adamımız mevcut. Yatırım teşvikleri gerçekleştirdik. Ülkenin elektriği için 7 adet HES yapacağız. Yabancı yatırım için halk-hususi ortaklık yasasını çıkardık. Kesinlikle yolsuzluğa yol vermiyoruz. Vergilerimiz de başka bölgelere göre düşüktür. Daha fazla otobana ihtiyacımız mevcut. Bunu halk-hususi ortaklığı ile gerçekleştirmek istiyoruz. Turizm potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz. Sadece yıllık 1,5 milyon turist alıyoruz. Bunu artırmak istiyoruz. Petrol şirketlerimizin ihracatı için tersane ve platformlara ihtiyacımız mevcut. Demir çelik ve bakır işletim sistemleri bizim için mühim bir konu. Bu konuda da yatırıma gereksinim duyuyoruz. Kısaca Türk yatırımcılar için çok mühim yatırım fırsatları sunuyoruz. Hükümetimiz yabancı yatırımcıyı korumaktadır. Buyurun gelin yatırım yapın."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1656 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.