1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Vitra’ya ödül
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Vitra’ya ödül

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Vitra’ya ödül

Vitra, atık ısının üretimde yeniden kullanılmasını sağlayan projesiyle, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen 17. Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması’nda üçüncülük ödülüne layık görüldü.

A+A-

Vitra’nın ödülünü Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Fabrika Direktörü Tuna Tümer, 8. Enerji Verimliliği Forumu kapsamında düzenlenen törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Alparslan Bayraktar’dan aldı.

Ödüllü proje hakkında bilgi veren Tuna Tümer, “Bozüyük’teki seramik sağlık gereçleri üretim tesisinde, Bakım Müdürü İhsan Oyman ve Enerji Yöneticisi Erhan Madan tarafından geliştirilen proje, yılda 680 bin TL ve 3 milyon kilowatt’tan fazla elektrik enerjisinden tasarruf sağlıyor. Hammaddemiz olan çamuru ve kalıp yıkama suyunu ısıtmak için, pişirme fırınlarının bacalarından geri kazanılan enerjiyi kullanıyoruz. Bu projenin, Vitra’nın üretirken, tasarlarken ve yönetirken kaynakları koruma sorumluluğuyla hareket ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Gelecek kuşaklara yaşanabilir mavi bir gezegen bırakmak için, tüm çalışanlarımız enerji verimliliği konusunda öneriler geliştiriyor ve yöneticileri tarafından destekleniyor. Tüm bu çabaların ödüllendirilmesi ise hepimizi fazlasıyla gururlandırıyor” dedi.

17.-sanayide-enerji-verimliligi-proje-yarismasi.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3178 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.