1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Euro'nun sonu mu geliyor?
Euro'nun sonu mu geliyor?

Euro'nun sonu mu geliyor?

Nobel Ödüllü Ekonomist Christopher Pissarides'a göre euro tehlikede...

A+A-

Nobel Ödüllü Ekonomist Christopher Pissarides, İspanya "çökerse" Avrupa Birliği’nin kurtaracak kaynaklara sahip olmadığını, bunun euronun sonunu getirebileceğini söyledi.

Pekin’de bir forumda konuşan Pissarides, İspanya’nın çökmesinin çok ciddi bir sorun olduğunu belirterek, bu sorunun, ortak para birimi olarak euronun sonunu getirebileceğini kaydetti.

Pissarides, "İspanya, Yunanistan gibi çökerse, Avrupa Birliği’nin onu kurtaracak kaynağı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Christopher Pissarides, politika yapıcıların, İspanya’nın pesetaya dönmesi gibi geçici çözümler yerine, daha köklü çözümler aramaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

İspanya’nın yarın yapacağı tahvil ihracı yatırımcı güvenini test edecek.

Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, hükümetinin taahhütlerini yerine getirebileceğini kanıtlamaya çalışıyor. İspanya’nın devasa bütçe açığını düşürmede başarısız olacağı kaygıları bulunuyor.

Pissarides, 2010 yılı Nobel Ekonomi Ödülü’nü ABD’li Peter A. Diamond ve Dale T. Mortensen ile paylaştı. Üçlünün bu ödüle layık görülmesine neden olan teori, çok sayıda iş açığı olduğu zaman, niçin çok sayıda kişinin işsiz kalabildiği ve ekonomi politikasının işsizliği nasıl etkilediği sorularına yanıt vermek için geliştirildi. Bu teori aynı zamanda istihdam piyasasından başka piyasalara da uygulanabiliyor.

Lefkoşe doğumlu İngiliz ve Güney Kıbrıs vatandaşı Christopher A. Pissarides, Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okulu’nda ekonomi profesörü olarak çalışıyor.

Bu haber toplam 921 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.