1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Filistinli aktivistler ablukaya karşı Gazze'den denize açıldı
Filistinli aktivistler ablukaya karşı Gazze'den denize açıldı

Filistinli aktivistler ablukaya karşı Gazze'den denize açıldı

Filistinli aktivistler, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 8. yılında İsrail ablukasını kırmak için Gazze limanından teknelerle sembolik olarak denize açıldı.

A+A-

Tekneler, Mayıs 2010'da Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan ve İsrail saldırısı sonucu 10 şehit veren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 8. yılında İsrail ablukasını kırmak için demir aldı.

Abluka altındaki Gazze'den dünyaya mesaj vermek için düzenlenen etkinliğe, aralarında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" sırasında yaralananların yanı sıra, işsiz üniversite mezunu gençler ve yurt dışında tedavi görmesi gereken hastaların da olduğu çok sayıda Filistinli katıldı.

Büyük Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi Halid Batş, tekneler hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, "Sekiz yıl önce bugün Türk aktivistler, Gazze ablukasını kırmak için yola çıktı ancak İsrail saldırısına uğradı." dedi.

Batş, Gazze halkının yaşadığı acıların sorumlusunun İsrail olduğunu vurgulayarak, Filistin halkı özgürleşene ve kendi topraklarına dönene kadar Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin devam edeceğini söyledi.

Bu etkinliğin amacının abluka nedeniyle hayatını kaybeden hasta ve yaralılar ile eğitimine devam edemeyen öğrencilerin sorumlusunun İsrail olduğunu bir kez daha tüm dünya hatırlatmak olduğunu vurgulayan Batş, "Bu sembolik eylemde teknelerimiz, uluslararası topluma, 'Gazze'deki ablukayı kırmanın zamanı geldi' mesajı veriyor." ifadesini kullandı.

Vira Haber

Bu haber toplam 6681 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.