1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fırtınaya yakalanan gemideki yolcular kabusu yaşadı
Fırtınaya yakalanan gemideki yolcular kabusu yaşadı

Fırtınaya yakalanan gemideki yolcular kabusu yaşadı

New York’tan Bahamalar’a giden'Breakaway adlı kruvaziyer gemisi, 14 günlük yolculuğun ardından dönüş yolunda fırtınaya yakalandı.Üç gün boyunca şiddetli dalga ve rüzgarla mücadele eden gemideki yolcular korku dolu anlar yaşadı.

A+A-

New York'tan Bahamalar'a doğru yola çıkan Norveçli cruise gemisinin 14 günlük seyahati dönüş yolunda kabusa döndü. Dönüş yolunda Manhattan limanına gelmesi beklenen gemi, yolculuğun bitmesine 3 gün kala fırtınaya yakalandı.

İçinde 4 bin yolcu taşıyan cruise gemisi günlerce şiddetli dalgalar ve güçlü rüzgarlar ile mücadele etti. Yolcuların korku dolu anlar yaşadığı geminin tavanlarından sular sızdı, koridorlar sular altında kaldı. Yolcular güçlükle ayakta durabildiği anlarda geminin kapıların menteşeleri de yerlerinden söküldü. Geminin güvertesi ise karla kaplandı. Üç gün boyunca sarsılan gemide bazı yolcular rahatsızlandıklarını, bazıları ise çok korktuklarını dile getirdi

ABD’nin doğu kıyılarında Bahamalar’dan New York’a gitmekte olan Norveç kruvaziyer gemisi, Atlantik Okyanusu’nda ‘Bomb Cyclone’ fırtınasına yakalandı.Yolcuların panik anlarıysa kameralara yansıdı...

Bahamalar’dan New York’a gitmek üzere Atlas Okyanusu’nda seyir halindeyken, ABD’nin özellikle doğu yakasını etkisi altına alan ‘Bomb Cyclone’ fırtınasına yakalanan Norveç kruvaziyer gemisindeki yolcular dehşeti yaşadı. Şiddetli fırtınanın gemiyi sarsması sonucu paniğe kapılan binlerce yolcu, görevlilerin yönlendirmelerini takip etti.

'Breakaway' adlı kruvaziyer gemisi, binlerce yolcusuyla birlikte Atlas Okyanusu'nun ortasında fırtınaya yakalandı.

146 bin ton ağırlığındaki Norveç kruvaziyer Gemisi Hatları’na (Norwegian Cruise Line) ait ‘Breakaway’ adlı gemi, açık denizde dev dalgalarla ve sert rüzgarlarla mücadele etti.

Gemideki binlerce yolcu sarsıntı üzerine panikledi, birçoğu uykularından uyandı. Bazı yolcularsa yaşadıkları ‘macerayı’ fırsat bilip o anları telefon kameralarıyla kayıt altına aldı.

ABD basınına konuşan yolculardan bazıları, "O anların hayatlarının en kötü anı” olduğunu aktardı. Bir yolcu ise “Okyanusun ortasında gemiye sular dolmaya başladığı anda, bunun pek de iyi biteceğini sanmıyorsunuz” şeklinde konuştu. Yolculardan bir diğeri, “O anları hiç unutmayacağını, bir daha asla gemi yolculuğu yapmayacağını” belirtti.

ABD’nin son zamanlarda yaşadığı en şiddetli fırtınalardan olan Bomb Cyclone, beraberinde kar, buz, su baskını ve güçlü rüzgarlar getirdi. 'Fırtına bombası' olarak bilinen bu tip doğa olayları, fırtınanın ortasındaki atmosfer basıncı 24 saat içerisinde en az 24 milibar oranına düşünce, yoğunluğunda hızlı bir artış yaşayarak meydana geliyor. Dolayısıyla, basınç azaldıkça, fırtına daha da kuvvetleniyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 8122 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.