1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Forties boru hattı yine kapatıldı
Forties boru hattı yine kapatıldı

Forties boru hattı yine kapatıldı

2017 yılının Aralık ayında tespit edilen çatlakların onarımı için kapatılan İngiltere'nin Forties boru hattı bir kez daha kapatıldı. Hattaki arızanın kısa sürede onarılması bekleniyor.

A+A-

Geçen yılın aralık ayından onarım için kapatılan ve petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü harekete neden olan İngiltere'nin Forties boru hattı bir kez daha kapatıldı. Hattaki arızanın kısa sürede onarılması bekleniyor.

Kuzey Denizi'nden İngiltere'ye petrol taşıyan en büyük boru hattı olan Forties'in dün öğle saatlerinde yeniden kapatıldığı bildirildi.

Forties'i işleten Ineos şirketinden yapılan açıklamada, Kinneil'deki bir akış kontrol vanasının 13.20'de kapandığını ve bunun boru hattından sevkıyatın durmasına yol açtığını belirtti. Vananın kapanmasına neden arızanın tespit edildiğini belirten Ineos sözcüsü, onarımın kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Haftaya 68 dolardan başlayan petrol ve bir haftadır aşağı yönlü hareket eden petrol fiyatı bu sabah 65 dolar civarında yer alıyor.

Söz konusu hat 2017 yılının Aralık ayında tespit edilen çatlakların onarımı için kapatılmış, bu gelişme petrol fiyatı üzerinde yukarı yönlü baskıya neden olmuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 5878 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.