1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gedik'in kaynak tozu piyasada
Gedik'in kaynak tozu piyasada

Gedik'in kaynak tozu piyasada

Gedik ilk yerli üretim toz altı kaynak tozu GeKa Flux’ı piyasaya sundu.

A+A-

Gedik Kaynak, bugüne kadar ülkemizde üretilmeyen ve toz altı kaynak teknolojisi ile üretim yapan tüm sektörlerin ihtiyacı olan tozaltı “KAYNAK TOZU” nu Türkiye’de ilk kez üreten firma oldu.

2010 Kasım ayı başında test aşamasını bitiren yeni toz üretim hattı sayesinde şimdiye kadar yurt dışından getirilen kaynak tozları, artık Gedik tesislerinde GeKa Flux markasıyla üretiliyor.

Gedik Kaynak yurtdışına bağımlılığı azaltacak bu yeni yatırım ülke ekonomisine katkı sağlarken yeni tip toz ürünlerle çeşitli malzemelerin kaynakları için uygun çözümler üretiyor.

Gedik Kaynak şu anda yeni üretim hattında rutil tip (alüminat rutil), bazik tip (alüminat bazik ve florid bazik), mangan silikat, sert dolgu telleri ve paslanmaz tozaltı telleri için tozaltı kaynak tozu üretiyor.

Gedik Döküm ve Vana Türk Loydu’ ndan Bronz Vanalarda “Tip Onay Belgesi” alan tek firma oldu.                 

Gedik Döküm ve Vana’nın MİLGEM (Milli Gemi) projesi ile üretmeye başladığı bronz vanalar, Türk Loydu Tip Onay Belgesi aldı. Gedik Döküm ve Vana A.Ş. böylelikle bir ilke daha imza atarak Türkiye’de geniş ürün çeşidiyle bu onay belgesine sahip tek firma oldu.

Türk Loydu denetçilerinin gözetiminde gerçekleştirilen mekanik ve kimyasal testlerin yanı sıra boyut muayenesi, fonksiyon testi, hidrostatik basınç testi, yangın vanaları için yangın testi ve görsel muayene aşamalarını başarıyla geçen bronz vanaların ve paslanmaz küresel vanaların Türk Loydu Çelik Gemi kurallarına uygun olduğu, gemilerde buhar, sıcak su, deniz suyu, hava ve diğer nötr akışkanlarda kullanılabileceği onaylandı.

Beş yıl boyunca geçerli olacak belge, Gedik Döküm ve Vana tarafından üretilen değişik tip ve boyutlarda bronz döküm Küresel Vana, Glob Gönye Vana, Geri Döndürmez Glob Vana, Geri Döndürmez Gönye Glob Vana, Kelebek Vana, Glob Vana, Geri Döndürmez Glob Vana (Daryaka),  Dişli Glob Vana, ÇekValf, Glob Vana (Daryaka), Dual Çekvalf ve Tip C ile Tip D Yangın Vanalarının yanı sıra Paslanmaz Küresel Vanaları kapsıyor.

 

Virahaber

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.