1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gemi inşa ve denizciliğe destek geliyor
Gemi inşa ve denizciliğe destek geliyor

Gemi inşa ve denizciliğe destek geliyor

Rus hükümeti gemi inşa ve denizciliğine destek çalışması yapıyor.

A+A-

Rus Parlamentosu Duma’nın onayına sunulacak kanun taslağına göre, Rusya ulusal denizcilik ve gemi inşasına destek sağlayacak. Kanun taslağı, Hükümet Hukuk İşleri Komitesinde onaylanarak parlamentoya sunuldu.

Rus Ulaştırma Bakan Yardımcısı Victor Olersky, yaptığı açıklamada, Rus Hükümetinin son bir değerlendirme yaptıktan sonra Kanunu Duma’nın onayına sunacağını söyledi.

Bakan Yardımcısı Olersky’ye göre, kanun taslağı ilgili bütün bakanlıklardan onay aldı. Sadece prim oranları konusunda Maliye Bakanlığı ile bazı farklılıklar olduğunu anlatan Olersky, “Düşünceme göre vergisi sıfır primler ile en fazla yüzde 34 arasında bir noktada uzlaşma sağlanması gerekiyor. Muhtemelen yüzde 14 ile 20 arasındaki bir oran herkesi, mutlu edecektir. Her halükarda bu noktada karar Başbakan tarafından verilecek” dedi.

Kanun taslağının, Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı, Endüstri ve Ticaret Bakanlığı tarafından JSC Birleşmiş Gemi İnşa Şirketi ile çeşitli değerlendirmeler yapılarak hazırlandığı bildiriliyor. Kanun taslağı, gemilerini Rus Bayrağı altında çalıştıracak armatörlere vergi avantajı sağlayarak işletme masraflarını azaltmayı hedefliyor. Ek olarak tasarı, özel vergi uygulamasına tabi gemi inşa sahaları oluşturulmasını öngörüyor.

Yeni kanuna tabi olacak tersaneler Rusya’da bulunamadığından yurt dışından ithal edecekleri malzeme ve ekipmanlarda vergi indirimine tabi olacaklar (Vergi şu anda yüzde 10). Ayrıca şu anda yüzde 18 olan katma değer vergisi yeni gemilere sıfır olarak uygulanacak. Ayrıca bu tersaneler diğer bir takım avantajlar da elde edecekler.

Kanunun Rus tersanelerinde 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren inşa edilen ve Rus Bayrağı taşıyan gemilere uygulanacağı da bildiriliyor.

Gazetem.ru

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.