1. HABERLER

  2. BİLGİSEL

  3. Gemi SS Ourang Medan'ın gizemi
Gemi SS Ourang Medan'ın gizemi

Gemi SS Ourang Medan'ın gizemi

Hollanda bandıralı SS Ourang Medan gemisinde asıl korkutucu olan şey ise; ölü bulunan herkesin ellerini güneşe kaldırarak işaret eder şekilde bulunmuş olmasıydı...

A+A-

Denizde yaşanmış en esrarengiz olaylardan biri SS Ourang Medan gemisi olayıdır. Gemiden gelen SOS çağrısı üzerine olay yerine yetişen ekipler, yüzlerinde korku ifadesi ile donup kalmış cansız bedenlerle karşılaştılar.

Peki bu SOS sinyali, gemi tam olarak neredeyken gelmişti? Tam olarak Malezya Hava Yollarının MH370 uçağının kaybolduğu noktadan, Malakka Boğazından...

SS Ourang Medan'ın tüm mürettebatı ve kaptanı, yüzlerindeki korkudan şok olmuş ifadeler ile ölü bulundular. Cesetler geminin her yerine dağılmıştı!

Gemi personelinin hiçbirinde ölüme sebep olabilecek herhangi bir yaralanma bulgusu ile karşılaşılmadı. İşte bu yüzden de deniz tarihinin en gizemli olaylarından biri olmaya devam ediyor.

Soruşturma ve olay yeri inceleme tamamlanamadan gemi alev aldı ve ardında hiçbir iz bırakmadan suyun derinliklerine gömüldü.

CIA'in sır gibi gizlediği SOS çağrısında ise şöyle cümleler duyuluyordu;

"Tüm memurlar, kaptan dahil ölmüş. Köşkte ve güvertede yatıyorlar... Muhtemelen tüm mürettebat ölmüş..."

Ölü bulunan mürettebatın yüzlerindeki korku açıkça ortadaydı. Sanki hepsi bir yere bakmış ve şoka girerek hayatlarını kaybetmişlerdi.

CIA başkanı Allen Dulles'ın asistanı C.H Marck Jr'ın 1959'da yazdığı rapora göre, mors kodlu SOS çağrısı bilinmeyen bir alıcıya yapılmıştı;

"Mesajın devamında anlaşılmayan noktalar ve çizgiler vardı. Sonrasında ise oldukça açıkça okunabilen bir mesaj, 'Ölüyorum'."

Yardım çağrısını duyan ilk gemi, yakınlarda seyreden Silver Star oldu. Acil durum ekipleri gemiyi mesajın geldiği koordinattan 50 mil uzakta buldu.

Kurtarma ekipleri olay yerinde tüyler ürpertici bir manzara ile karşılaştı.

Kurtarma ekipleri olay yerinde tüyler ürpertici bir manzara ile karşılaştı.

İşte o CIA raporundan bazı önemli detaylar:

"Gemide canlı hiçbir şey kalmamıştı."

"Kaptan, köşkünde cansız yatıyordu. Diğer memurların cansız bedenleri, dümen kumanda odasında, harita odasında ve subay yemek odasında bulundu."

"Görevine son ana kadar sadık kalan telsizci, telsiz odasında koltuğunda yığılmış halde bulundu. Eli hala düğmenin üzerindeydi."

"Mürettebatın ölü bedenleri heryere saçılmıştı, odalar, koridorlar, güverteler."

"Tüm o ölü yüzlerde kaskatı kesilmiş bir korku ifadesi vardı."

"Korkuyla donmuş yüzlerde ağızlar açıktı ve gözleri hareketsiz kalmıştı."

"Geminin, küçük teriyer cinsi köpeği de dişleri acı içinde sıkılmış halde ölü bulundu."

Gemi soruşturma için kıyıya çekilecekti fakat tam o anda dumanlar gelmeye başladı ve alevler yükseldi.

Öte yandan sahil güvenlik, diğer güvenlik güçleri ve CIA raporları arasındaki tutartsızlıklar da durumu daha da zorlaştırmıştı. Sahil güvenlik geminin battığını, olaydan 6 yıl sonra, 1954'te rapor etti.

Gemi Lloyds Nakliyat Gemileri listesinde yer almıyordu. Silver Star gemisinin SOS mesajını alıp yardıma gitmesi konusunda hiçbir şey rapora eklenmedi.

CIA tüm bu gizli dökümanları ancak 2013 yılında halka açık hale getirdi. Ortada açıklanamayan bir doğaüstü olay mı vardı yoksa başka bir suistimal mi söz konusuydu?

SS Ourang Medan birçok bilim insanına göre o bölgede yaşanan gizemli olayların sır kapısını aralayabilir.

SEBEBİ NE OLABİLİRDİ

1954 yılında bulunan bir defter gemide bazı kimyasalların taşındığını ortaya çıkardı. Başka bir teori ise yaşanan bu olaya kazan dairesindeki karbonmonoksit sızıntısının neden olduğuydu. Çoğu uzman buna dayanarak gemidekilerin bu kimyasallar sebebiyle öldüğünü öne sürdü. Ayrıca patlamanın da yine bunlar yüzünden olabileceği fikri tartışılıyordu.

Bazı kaynaklara göre gemide bulunan ölümcül bir gaz bu olaylara sebep olmuş olsa da, olay hala gizemini koruyor.

medan.jpg

medan1.jpg

medan2.jpg

medan3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 8953 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.