1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gemiden kötü haberler gelmeye devam ediyor
Gemiden kötü haberler gelmeye devam ediyor

Gemiden kötü haberler gelmeye devam ediyor

Japonya'da karantina altına alınan gemideki 60 kişinin daha koronavirüs taşıdığının tespit edilmesiyle gemideki vaka sayısı 130'a yükseldi.

A+A-

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı alarma geçiren koronavirüs nedeniyle Japonya'da karantina altına alınan gemiden kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, gemideki 60 kişinin daha koronavirüs taşıdığının tespit edildiği belirtildi. Sağlık Bakanlığından bir yetkili ise, gemide 60 kişide daha koronavirüs teşhis edildiğini, gemideki herkese test yapılmasının planlandığını belirtti.

Daha önce yapılan tetkiklerde 64 kişinin enfekte olduğu anlaşılan gemide, son yapılan tahlillerde 60 kişinin daha enfekte olduğunun tespit edilmesi ile gemideki vaka sayısı 130'a yükseldi. 

Salgın durdurulamıyor!

Gemiyi terk eden Hong Konglu bir kişinin koronavirüs taşıdığının tespit edilmesinin ardından tedbir amaçlı karantinaya alınan gemide ilk etapta 20 kişide, daha sonra da 41 kişide virüs saptandığı açıklanmıştı.

Resmi açıklamaya göre 19 Şubat'a dek sürmesi beklenen karantinanın süresinin uzatılabileceği ifade ediliyor.

Toplam can kaybı 812'ye çıktı

Öte yandan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında dünya genelinde can kaybı 812’ye, virüsten etkilenenlerin sayısı 37 bin 198’ye yükseldi.

5e400376bf21441e7cfa02b7.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 3849 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.