1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. "Gemiler Bursa'ya da uğramalı"
"Gemiler Bursa'ya da uğramalı"

"Gemiler Bursa'ya da uğramalı"

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Mehmet Akkuş, kurvaziyer tur gemilerinin Bursa'ya gelmesi konusunda altyapı hazırlığı için Vali Harput'tan destek istedi.

A+A-

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Mehmet Akkuş, kurvaziyer tur gemilerinin Bursa'ya gelmesi konusunda altyapı hazırlığı için Vali Harput'tan destek istedi.

Mehmet Akkuş, yürütme kurulu üyesi Vecdi Gülmez ile birlikte Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Akkuş, Vali Harput'a kurvaziyer tur gemilerinin Bursa'ya da gelmesi konusunda hazırladıkları raporu sundu.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, İstanbul'a gelen ve her birisi binlerce turist taşıyan kurvaziyer gemilerinin Bursa limanlarına da yanaşmasını öneren proje için Vali Şahabettin Harput'un da desteğini aldı. Proje kapsamında, İstanbul'a gelen ve yabancı turist taşıyan kurvaziyer gemilerinin, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bursa limanlarına da demirlemesi öngörülüyor. "Bursa'nın sahip olduğu gerçek potansiyelini ortaya çıkartmak için 4 mevsim Bursa" diyen Akkuş, altyapı çalışmaları gerçekleştirilirse ayda 2 kez Bursa limanlarına yanaşacak bu gemilerin Bursa turizmine önemli hareketlilik kazandıracağını, Bursa'ya yıl boyunca 20 binden fazla turistin gelebileceğini ve böylece Bursa'nın turizm gelirlerinin artacağını belirtti.

Akkuş, "Denizlerimizi devreye sokma zamanı geldi. Anadolu'nun en eski limanları ile Bursa'ya on binlerce yabancı turist getirmek istiyoruz. Anadolu'nun en eski limanları Bursa'da ve yüzlerce yıl önce kullanılan limanlarımızı biz de değerlendirmeliyiz." dedi.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, ayrıca, kenti ziyarete gelen Arap turistlerin rehber veya acente olmayan kişiler tarafından alınarak, bilgisiz bir şekilde şehir turu yapıldığı bilgisini aldıklarını, bunu önlemek için alan rehber uygulamasının Bursa için de uygulanmasını istedi. Buna karşılık Vali Şahabettin Harput da konuyla ilgili bir genelge yayınlayacaklarını belirtti.

 

Sondakika

Bu haber toplam 1133 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.