1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Otoyol için seferberlik ilan edildi
Otoyol için seferberlik ilan edildi

Otoyol için seferberlik ilan edildi

Türkiye’nin 2023 vizyonunda 100 proje arasında yer alan Rize-Mardin Otoyolu için seferberlik ilan edildi.

A+A-

Türkiye’nin 2023 vizyonunda 100 proje arasında yer alan Rize-Mardin Otoyolu için seferberlik ilan edildi. İşadamı Osman Mete, “Bu yol için herkes bir misyon üstlenip gereğini yerine getirmek zorundadır” dedi.

Türkiye’nin 2023 vizyonunda 100 proje arasında yer alan Rize-Mardin Otoyolu için seferberlik ilan edildi. Karadeniz Bölgesiyle birlikte Güney ve Doğu Anadolu illerini kapsayan oto yol projesinin hayata geçmesi için çalışmalar sürürken Rize’nin sevilen iş adamlarından olan Meteler Otomotif A.Ş. yönetim kurulu başkanı Osman Mete, Rize-Mardin Otoyolu’nun tarihi bir proje olduğunu söyledi. Rize Ticaret ve Sanayi Odasının gündeme getirip yapılması için büyük çapa sarf ettiği bu projeye herkes gerekli desteği vermelidir. Bu proje bilhassa ticaretle uğraşanlar için çok önemlidir. Ülkemizin sanayisi tarıma dayalıdır. Bölgemiz dede tarım ilk sıradadır. Turizm vasat, tekstil ve ağır sanayi yok denecek kadar az. Böylesine bir pazarda herkes payını almanın gayreti içindedir. Rize’nin Güney ve Doğu Anadolu’ya ulaşabilecek yolların biri Rize Mardin oto yolu olacaktır. Bu yol için herkes bir misyon üstlenip bunun gereğini yerine getirmek zorundadır" dedi.

Karadeniz bölgesinin Bağımsız Devletler Topluluğuna açılan kapısının Sarp sınır kapısı olduğuna da dikkat çeken Osman Mete, "Rize Mardin Oto yolu, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine de bağlanmış olacak. Bununla da hem Rize hem de Rize limanı çok aktif hale gelecek. Tüm bu unsurlar bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Sermaye ve yetenek birikimi oluşacaktır. Yol yapıldığı taktirde Rize Erzurum yolu bile bir gidişte 155 kilometre kısalır. Buda akaryakıtta büyük tasarruf sağlar. Bayındırlık ve iskan eski bakanı daha önce bu yolun ranta bil olmadığını söylemişti. Yolların çilesini, taşımacılığın sıkıntısını bilmeyenler bunu anlamaz. Ayrıca Karadeniz sahil yolu Rize geçidinde yapılan viyadüklerle Rize tokat yemiştir. Dünyanın hiçbir şehrinde böyle bir geçir yoktur. Yanlış başlayan bir yol doğru bitmez" dedi. Bir vatandaş olarak Rize Mardin Otoyolunun yapılmasını canı gönülden istediklerinin de altını çizen Osman Mete, "Rize Mardin Oto yolu tam 15 ilden geçecek. Dolayısıyla bu iller oto yol ağıyla birbirine bağlanmış olacak. Yolun yapılması için herkes elinden gelen desteği vermelidir".

Rize serbest bölgesinin istenilen işlem hacmine ulaşamadığına da dikkat çeken Mete, "Beceri ve emek gücü yoksa sermaye gücü bir işlem görmez. Rize serbest bölgesi 85 dönümlük arazi üstünde kurulmuş ama ranta bil değil. Birkaç firmanın bir araya gelmesiyle kurulan serbest bölge doğru düzgün çalışmıyor. Böylesine önemli bir alan istihdama geçmeli ve rantabl olmalı. Sermaye birikimlerini iyi kullanmak zorundayız" diye konuştu.

 

Günebakış

Bu haber toplam 872 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.