1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Gemlik'te balıkçıların yüzü gülüyor
Gemlik'te balıkçıların yüzü gülüyor

Gemlik'te balıkçıların yüzü gülüyor

Bursa'nın Gemlik Körfezi'ndeki balıkçıların yüzü gülüyor.

A+A-

Bursa'nın Gemlik Körfezi'ndeki balıkçıların yüzü gülüyor. 1 Eylülde 'vira bismillah' diyerek denize açılan Gemlikli balıkçılar, büyük kabusları olan 'kaykay'ların görülmemesi sayesinde bereketli bir av mevsimi geçiriyor.

Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Dalarel, kış gelmesine rağmen balık sıkıntısı çekmediklerini söyledi. 1 Eylülde başlayan ve 15 Nisanda sona erecek sezonun balıkçılar için umut dolu geçtiğini kaydeden Dalarel, 3 TL'ye kadar düşen hamsi fiyatlarının en yüksek 8 TL seviyesine kadar yükselmesini beklediklerini dile getirdi. Hamsinin bol olmasından dolayı buzhanelerde stok yaptıklarını kaydeden Dalarel, "Hamsi bu sezon bol. Kışın gelmesiyle balıklar azaldı. Ama büyük bir azalma beklemiyoruz. Kış soğuğu sebebiyle balıklar denizin derinlerine gidiyor. Sezon başında 15 kulaçlık mesafeden tutulan balıklara şu an 40 kulaç sonra rastlanılıyor. Ama balık miktarında herhangi bir sıkıntımız yok. Hamsi stokumuz fazla. Bu fiyatlara da yansıyacaktır. Rekor bir fiyat artışı beklemiyoruz. Hamsinin fiyatı en fazla 8 TL'ye yükselir" dedi.

Denizde Kaykay Yok, Balıkçılar Rahat
Balıkçıların korkulu rüyası haline gelen 'kaykay'ların körfezde bulunmadığını söyleyen Dalarel, bu sezon denizden elleri boş dönmediklerini ifade etti. Deniz anaların erimesi sebebiyle ortaya çıkan ve balıkların yumurtlamasını engelleyen kaykayların olmaması sayesinde rahat nefes aldıklarını belirten Dalarel, "Marmara'da kabus haline gelen kaykay, bu mevsim kabusumuz değil. Attığımız ağlar dolu dolu denizden çıkıyor. Balıkçılık tehlikede değil. Çelik halatların bile kopmasına sebebiyet veren, direkleri kıran, makaraları koparan kaykaylar bu sene denizde yok" diye konuştu.

Gemlikli balıkçılara mümkün olduğunca AB standartlarını anlattıklarını söyleyen Dalarel, "Bu sezon balıklar çok kaliteli. Sezonun ardından 4,5 aylık bir yasak dönemi başlayacak. Balıkçılar, AB normları çerçevesinde balık sezonunda belirli kotalarda balık tutmalı. Yasaklı dönemlerde balık tutmamalı. Bu hem sektöre, hem de vatandaşa yarayacaktır. Geleceğimizi bitirmemek için AB kotalarına uyulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Fx

Bu haber toplam 1013 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.