1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Giresun'a iki tersane istiyorlar
Giresun'a iki tersane istiyorlar

Giresun'a iki tersane istiyorlar

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, Görele ziyaretinde "Başbakanımız Giresun’a cömert" deyince, Giresunlular, Başbakan’dan Görele ve Bulancak’a iki tersane birden istedi.

A+A-

AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, "Başbakan Giresun'a çok cömert davranıyor" deyince, Giresunlular; Görele ve Bulancak'a iki tersaneyi birden istedi.

 

Yeni yılın ilk ziyaretini Görele'ye gerçekleştiren AK Parti Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, tekstil fabrikasında incelemelerde bulundu. Aydınlar Belediye Başkanı Osman Sazak'ın torununun sünnet mevlidine de katılan Sönmez, Giresun için yapılan hizmetleri kısaca anlatıp, Başbakan Erdoğan'ın Giresun'a karşı oldukça cömert davrandığına dikkat çekti. Giresun'a 40 milyon lira ödenek geldiğini hatırlatan Sönmez, bu parayla ilin alt yapısıyla ilgili güzel hizmetler yapılacağını anlattı. Giresun'da ihtiyaç hissedilen bir veya iki tersane yaptırılması durumunda en az 3 bin kişiye ekmek kapısı olacağını kaydeden Sönmez, göçün önlenmesi adına bu tür yatırımların kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

 

Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci ise Görele ve Bulancak'ta tersane yapılmasının çok uygun olacağını hatırlatarak, Başbakan'dan bu iki tersane için de 'cömert' davranmasını istedi. Giresun sahilinde Bulancak ve Görele'de tersane yapmaya uygun yerler bulunduğunu kaydeden Demirci, "Karadeniz sahil yolunun yapımı aşamasında yolu ve limanı yapan şirket yetkililerine fizibilite çalışması yaptırdık. 15 milyon lira harcanarak tersane için gerekli altyapının hazırlanacağını ifade etmişlerdi. Sonraki aşama da ise teşviklerle özel sektöre bir tersane kurdurulabilir." dedi.

 

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu da Görele'de Karaburun mevkisinde tersane yapılmaya çok uygun yer bulunduğunu, büyük ölçekli bir balıkçı barınağı limanı yaparak, içinde tersanenin de kurulabileceğini vurguladı.


Timetürk

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.