1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Göçmen kurtarma gemisi 'Topaz', Ege'ye demirledi
Göçmen kurtarma gemisi 'Topaz', Ege'ye demirledi

Göçmen kurtarma gemisi 'Topaz', Ege'ye demirledi

ABD'li milyarder'in iki yıl önce yaptırdığı Akdeniz`de yüzlerce kurtarma operasyonuna katılan 8 milyon dolarlık kurtarma gemisi `Topaz`, Ege Denizi`nde demirledi. Geminin 90 gün bölgede kalacağı belirtildi.

A+A-

ABD'li milyarder Christopher Catrambone'nin iki yıl önce mülteci sorunlarına destek olmak amacıyla yaptırdığı ve bugüne kadar Akdeniz'de yüzlerce kurtarma operasyonuna katılan 8 milyon dolarlık kurtarma gemisi 'Topaz', Ege Denizi'nde demirledi. Bodrum'un karşısındaki İstanköy (KOS) Adası'na çapa atan geminin 90 gün bölgede kalacağı belirtildi.

Eşi Regina Catrambone ve kızı Maria Luisa ile birlikte Akdeniz'de 2012 yılında özel yatıyla tatil yaparken; deniz yüzeyinde rastladığı bir ceset ve can yeleklerini gördükten sonra etkilenen 33 yaşındaki Christopher Catrambone, bunun üzerine Göçmenlere Acil Yardım Kuruluşu Migrant Offshore Aid Station'ı (MOAS) kurdu. Ardından MOAS'ın bünyesine 51 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde, uydu cihazları ile donatılmış, üç doktor ve üç sağlık memurunun bulunduğu bir gemi inşa ettirdi. 8 milyon dolara mal olan kurtarma gemisi Topaz, iki yıl önce denize indirildi. 20 kişilik özel kurtarma ekibinin yer aldığı geminin personeli, Akdeniz'de kurtarma operasyonları gerçekleştirdi. Catrambone, eşi ve kızı ile birlikte çalışmalara sık sık katıldı. Ayrıca geçen 2 Eylül'de Bodrum'da kıyıya vuran Aylan bebek ile ağabeyi Galip Kurdi'ni isimleri de teknedeki iki sürat botuna verildi.

İstanköy'e demir attı

Orta Akdeniz'de İtalya ile Libya arasında yaptığı görev süresince tam 11 bin 685 kişiyi kurtaran MOAS ve ekibi, bu sabah saatlerinde Turgutreis'deki Çatal Adası yakınlarına demirledi. Bodrum'dan da göçmen geçişlerinin yoğun olarak yaşandığı Yunanistan'ın İstanköy Adası (Kos Adası) ile Kilimli Adası (Kalimnos Adası) arasında rota çalışması yaptı. Öğleden sonra Topaz, İstanköy Limanı'na demirledi. MOAS ekibinin, Bodrum ile İstanköy, Farmakonisi (Bulamaç Adası) Kilimli ve Leros adaları arasında faaliyet göstereceği açıklandı. Catrambone ve eşinin önümüzdeki günlerde bölgeye geleceği, geminin yaklaşık 90 gün bölgede kalacağı belirtildi. Yunanistan'da yayın yapan 'www.kalymnos-news.gr' adlı site de haberi duyurdu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.