1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aramco, dünyanın en büyük şirketi olacak
Aramco, dünyanın en büyük şirketi olacak

Aramco, dünyanın en büyük şirketi olacak

Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco, halka arz edilecek. Aramco'nun Apple'ı da geçerek dünyanın en değerli şirketi olması bekleniyor.

A+A-

Suudi Kralı Salman’ın oğlu Muhammed Bin Salman, Economist ile yaptığı röportajında Suudi petrol şirketi Aramco’nun halka arzının değerlendirildiğini duyurdu. Kararın petrol fiyatları varil başına 35 doların altına düştükten sonra düşünülmeye başlandığı görülürken, Aramco’nun hala dünyanın en büyük petrol üreticisi ve en değerli şirketlerinden biri olduğu bildiriliyor.

Aramco’nun değeri “trilyonlarca dolar” olarak ilan edilirken, şirketin gelirinin bilinmediği ve gizli tutulduğu da aktarılıyor. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in de bu halka arzı ciddi şekilde desteklediği biliniyor.

Firmanın 261 milyar varil petrolü olduğu biliniyor. Bu ABD’nin en büyük petrol şirketi Exxon mobile’ın potansiyelinden 10 kat daha fazla. Dünyada üretilen 8 varil petrolden birini Aramco üretiyor.

Dünyanın en değerli şirketi olacak

Aramco’nun piyasa değeri 540 milyar dolar olan Apple’ı da geçmesi bekleniyor. Apple şu an dünyanın piyasa değeri en yüksek şirketi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1453 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.