1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Halkın isteğini gerçekleştirdik"
"Halkın isteğini gerçekleştirdik"

"Halkın isteğini gerçekleştirdik"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alsancak Limanı ile bir kısmının Kordon’dan geçmesi planlanan ancak mahkeme kararıyla yapımı yıllardır engellenen viyadük ayaklarının yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

A+A-

Viyadük ayaklarını yıkarak İzmirlilerin isteğini gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Yıldırım, “Bunlar ortak geleceğin çalışmalarıdır” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alsancak Limanı ile bir kısmının Kordon’dan geçmesi planlanan ancak mahkeme kararıyla yapımı yıllardır engellenen viyadük ayaklarının yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. İzmirlilerin isteğini gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım’a, inceleme gezisinde Vali Mustafa Cahit Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşlik etti.

Bürokratlardan bilgi alan Bakan Yıldırım, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. İzmirle ilgili bugüne kadar verdikleri sözleri birer birer yerine getirdiklerini söyleyen Yıldırım, “İzmir’in ortak geleceği için yapılan çalışmalardır. Burada valinin, belediye başkanının ve TCDD’nin emeği var. Elbirliğiyle çalışarak, limanı daha aktif hale getireceğiz. Biliyorsunuz limanı ikiye ayırmak, bir kısmının tamamen turistik yolcu gemilerine hizmet etmesi, diğer kısımında konteyner ağırlıklı yükleme yapmak istiyoruz.

Bu viyadüklerin geçmişini İzmirliler çok iyi biliyor. Kamuoyunu yoran bir proje. Biz buna böylece son noktayı koymuş olduk. Hem buradaki yatırımları âtıl olmaktan çıkararak işe yaraması sağlıyoruz hem de İzmirlilerin dediği oluyor. Görüyorsunuz, 300 metrelik kısmı, ilavelerle 900 metreye çıkardık. Böylece yıkık dökük, savaş alanı görüntüsü de kaldırılmış oluyor. Şehiriçi trafiğini, bir ölçüde liman trafiğinden kurtarıyoruz. Liman içinde yeni bir konteyner alanı için de ihale yaptık, yakında başlanacak.” dedi.

Viyadük ayaklarının yıkımının ve limana bağlanmasının temmuz ayına kadar bitirilmesini planladıklarını aktaran Bakan Binali Yıldırım, Aliağa-Menderes hafif raylı sistemle ilgili de bilgi verdi. Çalışmaların hızla devam ettiğinin altını çizen Yıldırım, “Zaman zaman İzmir’le ilgili gazetelerde haberler görüyorum. İzmirlilere şunu söyleyebilirim ki 80 km.’lik bir hat yapıyorsunuz. İki üç yıl ara verilen, üzerinde çalışılmayan, adeta kaderine terk edilen bir hattı hizmete sokuyorsunuz.

Böyle bir durumda aksaklıkların yaşanması normaldir. Onlar bizim öngördüğümüz aksaklıklardır. Altyapı bittikten sonra üstyapı eksiklikleri tamamlanacak ve hizmete girecektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaya koyduğu ortak çalışma, bütün yerel yönetimlere örnek olacak bir modeldir.” şeklinde konuştu.

Anayurt Gazetesi

Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.