1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmir zamlarıyla şampiyon oldu
İzmir zamlarıyla şampiyon oldu

İzmir zamlarıyla şampiyon oldu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre İzmir'de ulaşım ve şebeke suyu ücretlerinin zam şampiyonu olduğunu iddia etti.

A+A-

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre İzmir'de ulaşım ve şebeke suyu ücretlerinin zam şampiyonu olduğunu iddia etti. Kılıç İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet kalitesiyle değil, insafsız zamlarıyla şampiyon seçildiğini söyledi.

İzmir'in deniz ulaşımındaki sorunlarını ve son günlerde korkutucu boyuta ulaşan hava kirliliğini değerlendiren bir basın toplantısı düzenleyen Kılıç, felce dönen toplu ulaşımda çözüm alternatiflerinin devreye koyulması yerine, sorunların kartopu gibi büyüdüğünü savundu.

Partisinin il başkanlığında konuşan Şerafettin Kılıç, otobüs sayılarının yetersizliğinden izdihamlar yaşandığını, metrodaki yılan hikayesinin İzmirliler için drama dönüştüğünü, Aliağa-Menderes hattının devreye giren kısmında ise büyük problemler ve tehlikeler yaşandığını iddia etti. Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımında da son derece duyarsız ve yetersiz kaldığını vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, "İzmir bir deniz kentidir. Ama denizden bir türlü faydalanmayan bir kenttir. Kent içi trafiğin çözümü için denizden de azami derecede yararlanılmalıdır. Ancak belediyenin maalesef bir deniz ulaşımı politikası yoktur. Başkan Kocaoğlu İzmirlilerin deniz ulaşımına ilgi göstermediğini bahane etmektedir. İzmirliler, taş devrinden kalma şehir hatları vapurları ve arabalı vapurlara mahkûm edilmiştir. Siz belediye olarak modern feribotları, yeni vapurları hizmete sunun, sefer sayılarını sıklaştırın, iskeleleri yenileyin, deniz ulaşımını besleme ağlarla destekleyin. O zaman İzmirlilerin ilgi gösterip göstermediğini görürsünüz. İşte körfez, işte deniz. Kullanmayı bilsenize." diye konuştu.

İzmir'de körfez taşımacılığında hizmet kalitesinin ve yolcu sayısının artırılması ile ilgili çalışma yapılmadığını iddia eden Kılıç, "Deniz ulaşımı adeta görmezden gelinerek 'saldım çayıra' anlayışıyla hareket edilmektedir. Belediyenin 'Denizdeki toplu taşımacılığı neler yaparsak geliştiririz?' sorusuna cevap bulmak gibi bir derdi yoktur. Deniz, kara ulaşımı gibi yol ve aydınlatma istemiyor. Trafikten etkilenmiyor. Oldukça yüksek bedellerde ödenen istimlak ve yapım parası da gerekmiyor. Bu avantajlar iyi kullanılmalıdır. Sık bulunabilen, süratli, rahat ve medeni ulaşım imkânı sunulduktan sonra insanlar bu imkânı elbette kullanır." dedi.

Kılıç, kış günlerinde kent yaşamını olumsuz etkileyen nedenlerden birinin de zaman zaman insanların nefes almasını bile zorlaştıran hava kirliliği olduğunu ifade etti. Uzmanların havanın son derece kötü olması nedeniyle solunum problemleri şikâyetiyle hastanelerin acil servislerine başvuruların arttığı, mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiği uyarılarına dikkat çekti.

Sondakika

Bu haber toplam 975 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.