1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İki yakanın liderleri İzmir’de buluşacak
İki yakanın liderleri İzmir’de buluşacak

İki yakanın liderleri İzmir’de buluşacak

‘Ege Ekonomik Forum’ 25-26 Ekim’de ilk kez düzenlenecek. Organizasyon Başbakan Yıldırım ile Yunanistan Başbakanı Çipras’ı bir araya getirecek

A+A-

Ekonomi Bakanlığı'nın desteği, EGEV'in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı ile 25-26 Ekim 2017 tarihlerinde Ege Bölgesi'nde ilk kez düzenlenecek "Ege Ekonomik Forum" liderleri İzmir'de buluşturacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Papadimitriou'nun katılacağı Forum'da alanlarında öncü isimler tecrübe ve birikimlerini paylaşacak.

Küresel, ulusal ve bölgesel boyutta ekonomi, sanayi, tarım, enerji, lojistik ve geleceğin kentleri konularının ele alınacağı organizasyonun açılış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirecek. İzmir'de, ilk kez uzun soluklu uluslararası bir konferans zinciri başlayacak. Ege Bölgesi'nin önde gelen sanayicileri, yerel yöneticileri, iş adamları ve kanaat önderlerinin de destekleriyle tüm Ege Bölgesi'ni kapsayacak olan "Ege Ekonomik Forum"un "Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon" sağlaması amaçlanıyor.

“Türkiye ve global büyüme sorunları” ile başlayacak  “Ege Ekonomik Forum”, Türk ve Yunan dostluğunun ortaya konulacağı “İki Yaka Bir Deniz”, “Ege Bölgesi ekonomisi ve sanayisi”, “Sürdürülebilir inovatif tarım”, “Bölgenin yenilenebilir enerji üssü olması”, “İpek Yolu’ndan günümüze ticaret ve lojistik”, “Ege’nin muhteşem kentlerinden geleceğin kentlerine” ve son olarak da “Ege Bölgesi’nin marka değerleri”nin ortaya konulacağı oturumlarla vizyon yaratmayı hedefliyor.

Potansiyel anlatılacak

EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam, “Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve diğer ekonomik kurumlarla, bu organizasyonun başarılı olması için çaba içindeyiz” dedi. Bu yıl, EGEV’in 25. yılı kuruluş misyonuna uygun bir projeye imza atmak istediklerinin altını çizen Susam, “Forum bu amacımıza uygun olduğu için, teklife olumlu yaklaştık. Organizasyon, Ege Bölgesi’nin potansiyelinin anlatılmasına fırsat sağlayacak. Türkiye ve Yunanistan’ın liderlerini de İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 18792 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.